Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İsmail00

Çalışkan
64 GB flashım var. Tamamını format flashı yapmak istemedim çünkü 16 GB flash yeter diyorlar. Flash'ı 2'ye ayırdım, Rufus tek flash olarak görüyor 16 GB'yi görmüyor sadece 64 görüyor. Neden böyle çözümü var mı?

image.webp

image.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Rufus'un çalışma şekli böyle. Sistemin UEFI destekliyorsa bölümlerden birini FAT32 olarak formatlayıp içine de Windows dosyalarını koyarsan elinde bir format USB'si olur.
@Recep Baltaş hocamızın cevabına alternatif olarak yumi veya Ventoy ile format USB'si hazırlanabilir. Bunlarda yazılımı USB'ye yazmadan önce diski bölüp öyle kurdurtabiliyorsun. Kurduktan sonra ISO dosyasını USB'nin içne atmak yetiyor.

64 GB flashım var. Tamamını format flashı yapmak istemedim çünkü 16 GB flash yeter diyorlar. Flash'ı 2'ye ayırdım, Rufus tek flash olarak görüyor 16 GB'yi görmüyor sadece 64 görüyor. Neden böyle çözümü var mı?

Eki Görüntüle 130482

Eki Görüntüle 130483
1. Disk Yönetimini Açın:
- Windows + X tuşlarına basın ve “Disk Yönetimi” seçeneğini seçin.

2. USB Belleği Kontrol Edin:
- Disk Yönetiminde USB belleğinizi bulun. Sağ tıklayıp “Bölümü Sil” seçeneğini seçin.
- Tüm bölümleri silerek yeniden birleştirin.

3. Yeni Bölüm Oluşturun:
- Boş alanı sağ tıklayın ve “Yeni Basit Bölüm” seçeneği ile 16 GB’lık bir bölüm oluşturun. Kalan alanı da aynı şekilde bir başka bölüm olarak ayırabilirsiniz.

4. Dosya Sistemi Seçimi:
- Yeni oluşturduğunuz bölümlerin dosya sistemi olarak NTFS veya FAT32 seçeneğini seçin.

5. Rufus ile Yeniden Deneyin:
- Rufus uygulamasını açın ve USB belleğinizi seçin. Bu sefer her iki bölümü de görmelisiniz.

6. Gerekirse Forma Dönüş:
- Eğer hala sorun yaşıyorsanız, USB belleğinizi tamamen formatlamayı deneyin ve ardından bölümlere ayırın.

7. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Bilgisayarınız ve Rufus yazılımının güncel olduğundan emin olun.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz.