Linux'dan Windows ISO'su yazdırıp deneyince hata veriyordu aynısını Windows da yapınca düzelmişti. Yaşadığım sorunu yaşayan bir arkadaşım bana en üstteki kişinin dediğini yapmamı söylemişti lakin Windows'tan yazdırınca sorun gittmişti

Linux'dan Windows ISO'su yazdırıp deneyince hata veriyordu aynısını Windows da yapınca düzelmişti yaşadığım sorunu yaşayan bir arkadaşım bana en üsteki kişinij dediğini yapmamı söylemişti lakin Windows'tan yazdırınca sorun gittmişti

Not: Hatayı kurulumda yaşıyordum ISO'yu yazdırırken değil. Okurken fark ettim, yanlış anlaşılma olmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarıma Windows 10 ve farklı Linux dağıtımlarını (örneğin Ubuntu, Fedora vs.) Sorunsuz bir şekilde kurabiliyorum. Ancak ne yaptıysam Windows 11 bir türlü kurulmuyor.
Orijinal ISO ve Custom ISO denemeleri yaptım ama sonuç hep aynı – kurulum bir noktada takılıyor ya da hata veriyor.
İlginç olan, Custom Windows 10 ISO'ları da sorunsuz şekilde kurulabiliyor. Yani donanımda genel bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Sizce bu durumun sebebi ne olabilir?
BIOS ayarları, TPM'ya da Secure Boot gibi şeylerden mi kaynaklanıyor olabilir? Deneyimi olan varsa, yönlendirme yaparsa çok sevinirim.
Verdiği hatayı yazabilir misiniz?
Bir arkadaşın dizüstünde de aynı sıkıntı vardı, belleğe yazdırdığımız ISO'yu setup'tan Windows 10'dan kurduk.
Yanınızda yedek bellek bulunsun!

Dosya Ekleri

• IMG-20250804-WA0001.webp
    IMG-20250804-WA0001.webp
    82,7 KB · Görüntüleme: 59
ERROR_BAD_COMPRESSION_BUFFER ile alakali olmali aldiginiz 0x8007025D hata kodu. Bu da .esd/.wim dosyasi kurulup yapilirken acilirken, o ara yolda bir bozulma olduguna isare ediyor olsa gerek.

Burada ilk supheli olarak profilinizdeki sistemin yasindan yola cikarsak, bozuk ISO kullandiginizi varsayabiliriz gibi. Media Creation Tool kullanmayin ve UUP dump kullanarak ISO yapin veya hazir ISO kullanarak tekrar deneyin.

Bunun disinda o sisteme UEFI Windows kurulumu yapmak istiyorsaniz GPT bir USB yapmalisiniz ve GPT yapacaksaniz, Windows 11 ISO'sunu Rufus ile FAT32 yazdiramayabilirsiniz cunku guncel bir Windows 11 ISO'sunun install.wim/.esd dosyasi boyut olarak 4GB'i (FAT32 tekli dosya boyutu limiti) rahatlikla geciyor olmali.

ISO'yu da muhtemelen Rufus ile degil, Etcher gibi yazilimlar ile yazdiriyorsunuz. Etcher ile Windows ISO'su yazdirmak bazen sorun yaratabiliyor. Mumkunse bir Windows makineye gecip, ISO'yu Rufus ile yazdirin.

Hala oluyorsa kotu blok iceren bir flash bellege sahip olabilirsiniz belki. Farkli bir USB bellekle deneyin.

ERROR_BAD_COMPRESSION_BUFFER ile alakali olmali aldiginiz 0x8007025D hata kodu. Bu da .esd/.wim dosyasi kurulup yapilirken acilirken, o ara yolda bir bozulma olduguna isare ediyor olsa gerek.

Burada ilk supheli olarak profilinizdeki sistemin yasindan yola cikarsak, bozuk ISO kullandiginizi varsayabiliriz gibi. Media Creation Tool kullanmayin ve UUP dump kullanarak ISO yapin veya hazir ISO kullanarak tekrar deneyin.

Bunun disinda o sisteme UEFI Windows kurulumu yapmak istiyorsaniz GPT bir USB yapmalisiniz ve GPT yapacaksaniz, Windows 11 ISO'sunu Rufus ile FAT32 yazdiramayabilirsiniz cunku guncel bir Windows 11 ISO'sunun install.wim/.esd dosyasi boyut olarak 4GB'i (FAT32 tekli dosya boyutu limiti) rahatlikla geciyor olmali.

ISO'yu da muhtemelen Rufus ile degil, Etcher gibi yazilimlar ile yazdiriyorsunuz. Etcher ile Windows ISO'su yazdirmak bazen sorun yaratabiliyor. Mumkunse bir Windows makineye gecip, ISO'yu Rufus ile yazdirin.

Hala oluyorsa kotu blok iceren bir flash bellege sahip olabilirsiniz belki. Farkli bir USB bellekle deneyin.
Hocam peki Windows 10 kurup Ekim'e kadar durup direkt Windows 10'dan 11'e geçme şansım var mı hiç 11 ISO'su yazdırmayıp?