Rehber Windows 11 Kurulumda İnternet Bağlantı Zorunluluğu Nasıl Aşılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Recep Baltaş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 31B
Windows 11 kurmak istediğinizde sistem size internete bağlı olmanız gerektiğini söylüyor ama beceriksiz Microsoft, işletim sistemine 1996'dan kalma oyunlar için bile uyumluluk girdisi koyarken 2023 yılında çıkmış ağ kartlarının sürücüsünü koymamakta ısrar ediyor. İşte bu yüzden kurulum ekranında kala kalıyorsunuz.

Windows 11 Kurarken İnternet Bağlantı Zorunluluğu Nasıl Aşılır?​

1. Klavyeden Shift + F10 tuşlarına basın.
  2. Bu işlem karşınıza komut satırı penceresini (CMD) çıkaracak.
  3. Burada şu komutu girin: oobe\BypassNRO
  4. Komut,Windows 11 kurulumu sırasında ağ gereksinimini atlatan OOBE BypassNRO komutunu çalıştıracaktır.

OOBE nedir peki? Out of Box Experience kelimelerinin kısaltılmış halidir. NRO konusunda tam bilgim yok yalnız NR kısmının Network Requirement olduğuna eminim

Alternatif Yöntem​

Eğer bu yöntem çalışmaz ise -ki bu durumda OOBE is not recognized as an internal or external command hatası alırsınız- aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Komut istemi C:\Windows\System32 içinde açılıyor ve aslında \Windows\System32 içinde oobe adında bir klasör var ve bu klasörün içinde de bypassnro.cmd bulunuyor. Yani, oobe\bypassnro komutu ile çalıştırdığınız şey budur:

Kod:
@echo off
reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f
shutdown /r /t 0
  1. Bu durumda ilk yöntem çalışmaz ise cd oobe komutu ile bu alt klasöre girin.
  2. Sonra da bypassnro.cmd yazın. Komut dosyası çalışmalı ve sorun çözülmelidir.

HP için Yöntem​

• Bazı HP modellerinde, OOBE aslında C:\windows\system32\OOBE dizinindeki MSOOBE'dir.
  • OOBE /bypassnro yazarsanız, size dosyanın veya dizinin mevcut olmadığını söyleyecektir.
  • Eğer MSOOBE /bypassnro yazarsanız, çalışacaktır.

Ayrıca HP'de komut satırındayken yeniden başlatma sırasında "genel" bir hesap oluşturmasını ve size parolanın yanlış olduğunu söylemesini önlemek için "net user owner /add" komutu ile kendiniz kullanıcı ekleyin.
Komut satırında parolasız bir kullanıcı oluşturursanız, doğrudan yeni profile önyükleme yapacaktır.

Bende hiç zorunluluk istememişti. İnternetim yok - sınırlı kuruluma devam et deyip kuruyordum.

Aslında yazacaktım fakat içime doğdu ki sanırsam bu sabah aynısını Recep Baltaş kesin yazacak diyordum. Dediğimde oldu. Elinize sağlık alttaki yöntemi ilk defa gördüm.

Yanlışım olmasın İngilizce N sürümlerinde internetsiz devam etme seçeneğiyle ilerleyebiliyorum.

E zaten aynı şey değil mi? Oturum açmadan atlamak istemiyor muyuz?
Değil. Bildiğim ikisi ayrı yöntem. Birisi internete bağlanma zorunluluğu diğeri ise Microsoft hesabı ile oturum açma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…