Windows 11 kurmak istediğinizde sistem size internete bağlı olmanız gerektiğini söylüyor ama beceriksiz Microsoft, işletim sistemine 1996'dan kalma oyunlar için bile uyumluluk girdisi koyarken 2023 yılında çıkmış ağ kartlarının sürücüsünü koymamakta ısrar ediyor. İşte bu yüzden kurulum ekranında kala kalıyorsunuz.

1704447601713.webp

Windows 11 Kurarken İnternet Bağlantı Zorunluluğu Nasıl Aşılır?​

1. Klavyeden Shift + F10 tuşlarına basın.
  2. Bu işlem karşınıza komut satırı penceresini (CMD) çıkaracak.
  3. Burada şu komutu girin: oobe\BypassNRO
  4. Komut,Windows 11 kurulumu sırasında ağ gereksinimini atlatan OOBE BypassNRO komutunu çalıştıracaktır.

OOBE nedir peki? Out of Box Experience kelimelerinin kısaltılmış halidir. NRO konusunda tam bilgim yok yalnız NR kısmının Network Requirement olduğuna eminim :)

Alternatif Yöntem​

Eğer bu yöntem çalışmaz ise -ki bu durumda OOBE is not recognized as an internal or external command hatası alırsınız- aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Komut istemi C:\Windows\System32 içinde açılıyor ve aslında \Windows\System32 içinde oobe adında bir klasör var ve bu klasörün içinde de bypassnro.cmd bulunuyor. Yani, oobe\bypassnro komutu ile çalıştırdığınız şey budur:

Kod:
@echo off
reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f
shutdown /r /t 0
  1. Bu durumda ilk yöntem çalışmaz ise cd oobe komutu ile bu alt klasöre girin.
  2. Sonra da bypassnro.cmd yazın. Komut dosyası çalışmalı ve sorun çözülmelidir.

HP için Yöntem​

• Bazı HP modellerinde, OOBE aslında C:\windows\system32\OOBE dizinindeki MSOOBE'dir.
  • OOBE /bypassnro yazarsanız, size dosyanın veya dizinin mevcut olmadığını söyleyecektir.
  • Eğer MSOOBE /bypassnro yazarsanız, çalışacaktır.

Ayrıca HP'de komut satırındayken yeniden başlatma sırasında "genel" bir hesap oluşturmasını ve size parolanın yanlış olduğunu söylemesini önlemek için "net user owner /add" komutu ile kendiniz kullanıcı ekleyin.
Komut satırında parolasız bir kullanıcı oluşturursanız, doğrudan yeni profile önyükleme yapacaktır.

Windows 11 kurmak istediğinizde sistem size internete bağlı olmanız gerektiğini söylüyor ama beceriksiz Microsoft, işletim sistemine 1996'dan kalma oyunlar için bile uyumluluk girdisi koyarken 2023 yılında çıkmış ağ kartlarının sürücüsünü koymamakta ısrar ediyor. İşte bu yüzden kurulum ekranında kala kalıyorsunuz.

Eki Görüntüle 7196

Windows 11 Kurarken İnternet Bağlantı Zorunluluğu Nasıl Aşılır?​

1. Klavyeden Shift + F10 tuşlarına basın.
  2. Bu işlem karşınıza komut satırı penceresini (CMD) çıkaracak.
  3. Burada şu komutu girin: oobe\BypassNRO
  4. Komut,Windows 11 kurulumu sırasında ağ gereksinimini atlatan OOBE BypassNRO komutunu çalıştıracaktır.

OOBE nedir peki? Out of Box Experience kelimelerinin kısaltılmış halidir. NRO konusunda tam bilgim yok yalnız NR kısmının Network Requirement olduğuna eminim :)

Alternatif Yöntem​

Eğer bu yöntem çalışmaz ise -ki bu durumda OOBE is not recognized as an internal or external command hatası alırsınız- aşağıdaki yöntemi deneyebilirsiniz.

Komut istemi C:\Windows\System32 içinde açılıyor ve aslında \Windows\System32 içinde oobe adında bir klasör var ve bu klasörün içinde de bypassnro.cmd bulunuyor. Yani, oobe\bypassnro komutu ile çalıştırdığınız şey budur:

Kod:
@echo off
reg add HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE /v BypassNRO /t REG_DWORD /d 1 /f
shutdown /r /t 0
  1. Bu durumda ilk yöntem çalışmaz ise cd oobe komutu ile bu alt klasöre girin.
  2. Sonra da bypassnro.cmd yazın. Komut dosyası çalışmalı ve sorun çözülmelidir.

HP için Yöntem​

• Bazı HP modellerinde, OOBE aslında C:\windows\system32\OOBE dizinindeki MSOOBE'dir.
  • OOBE /bypassnro yazarsanız, size dosyanın veya dizinin mevcut olmadığını söyleyecektir.
  • Eğer MSOOBE /bypassnro yazarsanız, çalışacaktır.

Ayrıca HP'de komut satırındayken yeniden başlatma sırasında "genel" bir hesap oluşturmasını ve size parolanın yanlış olduğunu söylemesini önlemek için "net user owner /add" komutu ile kendiniz kullanıcı ekleyin.
Komut satırında parolasız bir kullanıcı oluşturursanız, doğrudan yeni profile önyükleme yapacaktır.

İnternetsiz kurulum değilde Microsoft hesabı olmadan kurulum yapmak isteyenler için ise mail ekranına [email protected] yazıp ardından ileri dedikten sonra rastgele bir şifre girerseniz hesap bloklanmış olduğu için giriş yapamazsınız diyecek ve tekrar ileri dediğiniz zaman direkt yerel hesap kurulum ekranı geliyor. Bence internetli kurulum ile sistem daha sağlıklı kurulum yapıyor.

Farklı ISO kullandığım için çoğu boş yeri atlıyor kendisi. Orijnal kullananların bayağı işine yarar. Lanet bir şey.
İnternet yok diyorsun internet istiyor. Dağın başında nereden bulayım ben interneti? (!)

Bunu ben tam bağlanıp bazı yüklemeleri yaptıktan sonra modemi kapatarak çözüyorum. Yoksa beni canımdan bezdiren OneDrive'ı yüklüyor. 😄

Mükemmel Windows klavye ve fare sürücüsü de koymuyor sanırım, harf tuşlarının hicbirisi çalışmıyordu Huawei MateBook'da. Bende bir de iPhone olunca çık bakalım işin içinden...

Aksam aksam arkadaşın evine gidip onun S21'i kabloyla bağlayıp internet paylaşarak sistemi kurabilmistim. Microsoft'un kulaklari çınlasın şimdi bile ağız dolusu sövdüm.