Becco

Çalışkan
Yer
ANKARA/Dikmen
Merhaba arkadaşlar, PC'ye 2. Windows kuracağım fakat gömülü olan lisans dışındaki farklı bir sürüm doğal olarak sürüm seçme penceresi gelmiyor. Internetteki bazı yöntemler (EI) işe yaramadı. Güncel bir çözümü var mıdır? Kuracağım sürüm Windows 11 Workstation Pro. Multi hariç tek Workstation Pro ISO da olur sanırım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, PC'ye 2. Windows kuracağım fakat gömülü olan lisans dışındaki farklı bir sürüm doğal olarak sürüm seçme penceresi gelmiyor. İnternetteki bazı yöntemler (eı) işe yaramadı. Güncel bir çözümü var mıdır? Kuracağım sürüm Windows 11 workstation Pro. Multi hariç tek workstation Pro ISO da olur sanırım. Şimdiden teşekkürler.

Gömülü lisans anahtarı bilgisayarın BIOS UEFI'sine entegre edilmiş bir anahtarı varsa, kurulum sırasında otomatik olarak bu sürüm seçilir ve sürüm seçme ekranı gösterilmez.
ei.CFG dosyası: kurulum medyasındaki ei.CFG dosyası, belirli bir sürümün yüklenmesini zorunlu kılabilir.
Tek sürüm içeren ISO ise kullandığın ISO yalnızca tek bir sürüm içeriyorsa, sürüm seçme ekranı göstermez zaten.
Yeni bir ISO edinmen lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
ISO'yu USB'ye yazdırdıktan sonra sources klasörüne gir PID.txt dosyası oluştur İçine kurmak istediğin sürüme ait generic key yaz
Örnek
[PID]
Value = NRG8B-VKK3Q-CXVCJ-9G2XF-6Q84J
Kurulum bittikten sonra etkinleştirme için kendi lisans Key'ini girmen gerekiyor Eğer çift Windows kuracaksan, kurulum sırasında mevcut diskteki diğer Windows'u seçerken dikkat et, farklı bölüme kurmayı unutma. Yazdığım Key deneyebilirsin çalıştırır ama etkinleştirme yapmaz genelde Windows kurulumu için kullanılır etkinleştirme için sonradan varsa elinde orijinal key girmen yeterli

Bence de içinde Windows 11 Workstation Pro olan bir sürüm edinmek gerekebilir. Standart ISO içinde var mı emin olamadım şimdi. BU arada ei.cfg ile de o sürümü doğrudan seçebilirsin.

Kod:
[EditionID]
ProfessionalWorkstation

[Channel]
Retail

[VL]
0

• EditionID → ProfessionalWorkstation: Windows 11 Pro for Workstations sürümünü ifade eder.
  • Channel → Retail: Perakende (Retail) kanalından kurulmasını sağlar. İstersen OEM yazıp OEM kurulumu yapabilirsin.
  • VL → 0: Volume License (toplu lisans) olmadığını belirtir. 1 yaparsan toplu lisans medyası olarak kabul eder.

Ben acemi işi yaparak çözmüştüm: NTLite'dan edisyonu Pro yapıp ISO'yu geri toplatıyordum. Ondan sonra da ISO'yu yazdırıp kurulum yapınca Pro kuruluyor.

ISO'yu USB'ye yazdırdıktan sonra sources klasörüne gir PID.txt dosyası oluştur İçine kurmak istediğin sürüme ait generic key yaz
Örnek
[PID]
Kurulum bittikten sonra etkinleştirme için kendi lisans Key'ini girmen gerekiyor Eğer çift Windows kuracaksan, kurulum sırasında mevcut diskteki diğer Windows'u seçerken dikkat et, farklı bölüme kurmayı unutma. Yazdığım Key deneyebilirsin çalıştırır ama etkinleştirme yapmaz genelde Windows kurulumu için kullanılır etkinleştirme için sonradan varsa elinde orijinal key girmen yeterli
Deneyeceğim teşekkürler

Bence de içinde Windows 11 Workstation Pro olan bir sürüm edinmek gerekebilir. Standart ISO içinde var mı emin olamadım şimdi. BU arada ei.cfg ile de o sürümü doğrudan seçebilirsin.

Kod:
[EditionID]
ProfessionalWorkstation

[Channel]
Retail

[VL]
0

• EditionID → ProfessionalWorkstation: Windows 11 Pro for Workstations sürümünü ifade eder.
  • Channel → Retail: Perakende (Retail) kanalından kurulmasını sağlar. İstersen OEM yazıp OEM kurulumu yapabilirsin.
  • VL → 0: Volume License (toplu lisans) olmadığını belirtir. 1 yaparsan toplu lisans medyası olarak kabul eder.
Microsoft'un kendi sitesinden Workstation sürümü de olan multi iso indirdim.

Örnek
[PID]
Bu yöntem ve şifre ile kurulum yaptım. Teşekkür ederim ilgilenenlere rehber olur umarım.

Kod:
[EditionID]
ProfessionalWorkstation

[Channel]
Retail

[VL]
0

Malesef bu yöntem workstation seçmedi direkt home sürümüne geçti. İlgilendiğin için teşekkürler.

Son düzenleme: