Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

lengthow

Yetkin
Arkadaşlar selam. Son birkaç formatımda Windows 11 kurarken garip bir sorunla karşılaşıyorum. Sürümü seçiyorum, diski seçiyorum sonra bilgisayar normal kurulumdaki gibi yeniden başlatılıyor. Kurulum başlıyor, ekranda hazırlanıyor yazıyor sonra beklenmedik bir şekilde yeniden başlatıldı gibi bir hata çıkıyor karşıma. Son 3-4 kurulumumda yaşadım bunu.

ISO dosyası da fark etmiyor daha biraz önce Microsoft sitesinden indirip yazdım flash belleğime. Farklı bir bellekle de denedim aynı yine. Ancak Windows 10 kurarken bu sorun olmadı. Daha önce yaşadığım için Windows 11'de hata veren farklı bir belleğe de Windows 10 ISO'su hazırladım bu sefer. Şu an o şekilde yazabiliyorum buraya da. Öncesinde de Windows 11 kuruluydu onda da sağdan soldan ISO indirerek bir şekilde hallettim. Neden kaynaklanıyor olabilir?

Genel bir sorun mu ya da donanımımla alakalı bir sorun mu anlayamadım. Önceden kurarken sorun yaşamıyordum hiç. Sistemim Windows 11'i reddediyor herhalde.

2x8 Corsair Vengeance
EVGA RTX 2060
Ryzen 5 5600
Samsung EVO 970 Plus 1TB
Gigabyte B550M DS3H

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Rufus ile kurmak yerine USB'ye direkt Microsoft'un yükleme aracı ile aktardım. Sorunsuz yüklendi. Bununla alakalı mı emin değilim ama şimdilik sorunumu çözdü.
Aynı sorun bende de var dostum o yüzden pes edip Windows 10 kurmuştum.

Windows 11, TPM ve Secure Boot kontrolü yapıyor. BIOS'ta bir sorun varsa belki bu yüzden başlıyordur.

BIOS güncelleyin ve sonra da sıfırlayıp tekrar deneyin.

Recep bey bende Gigabyte A520M k anakart kullanıyorum aynı sorun bende de var BIOS güncellemesi yaptım fakat arkadaşın sorunu gibi hiçbir şekilde Windows 11 kuramıyorum.

Rufus ile kurmak yerine USB'ye direkt Microsoft'un yükleme aracı ile aktardım. Sorunsuz yüklendi. Bununla alakalı mı emin değilim ama şimdilik sorunumu çözdü.

Çözüm
Hiçbir sistemde böyle bir sorun olmadı. Hangi sürümü kullandınız acaba?
Sürümle alakalı değil sanırım. Bir önceki kurulumumda Sosyal'den 24H2'yi indirdiğimde de sorun yaşadım. Ama sonra tekrar indirip yazdırdığımda kurulmuştu. Yani belirli bir şeyden değil herhalde ben de anlayamadım hala.

Abi belki de Rufus'a yazdırırken TPM, Secure Boot, Microsoft hesabı gibi seçenekleri bypass etme işaretli oluyor.
Bu yüzden çakışmış olabilir.
Yok hocam o seçeneklerin işaretlerini kaldırıyorum.