Öncelikle sınırlı bir sürem var.

Bilgisayarımda Windows 11 yüklüydü. Onu Kali Linux ile dual boot ettim, ancak sistemi açarken benden BitLocker şifresi istedi. Ne kadar uğraşsam da ne şifreyi ne de kurtarma anahtarını bulamadım.
Mecburen PartitionG Live USB kullanarak bütün bölümleri sildim ve tek bir bölüm oluşturdum.

Elimdeki diğer bilgisayarda ise Debian işletim sistemi vardı. Balena Etcher ile Windows 11 ISO’sunu yazdırdım ama başlatınca benden sürücü (driver) yüklememi istedi.

Asıl hatanın resmi ektedir. Yardım ederseniz çok memnun olurum.

image.webp

İntel laptoplarda windows kurulumunda nvme sürücüsünü görmeme sorunu vardı. Win 11'e hala entegre etmedilerse ondan olabilir. Tam modelini söylerseniz üreticinin sitesini kontrol edip sürücüyü bulabiliriz.

Zipteki dosyayı çıkarın ve flash belleğe kopyalayın. Kurulum ekranında f6 klasörünü gösterin ve bekleyin. Eğer doğru dosyaysa disk bölüntüleriniz görünecektir.

Dosya Ekleri

• F6.zip
    F6.zip
    1,6 MB · Görüntüleme: 39
USB belleğe ZIP'ten çıkarıp yükledim ama Windows desteklenmeyen driver uyarısı veriyor yani yükleyemiyorum

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    5,8 MB · Görüntüleme: 48
  • image.webp
    image.webp
    5,6 MB · Görüntüleme: 45
İntel'in en son rst sürücü exe'sinden ayıkladığım sürücü dosyasının bağlantısını aşağıda paylaştım, onu bir dene. Ayrıca hala olmuyorsa bios'dan vmd'yi kapatıp kuruluma devam edebilirsin.

intel RST Driver