Windows 11 kurulumunda biçimlendirme yapmadan devam edilebilir mi?

Yer
İstanbul
Windows 11 kurmayı planlıyorum. Şu an 10 Pro var. 3 adet disk var sistemimde, 2 SSD ve 1 HDD olmak üzere. HDD'deki verileri direkt olarak Windows 11'e de aktarmak istiyorum. Format ekranında disk biçimlendirme kısmında bahsettiğim HDD'yi hiçbir şekilde biçimlendirmeden devam edebilir miyim? Sadece 2 adet SSD'yi silip tekrar onlara bölüm oluşturmak istiyorum.

Devam edebilirsin.

Siz yükseltme mi yapacaksınız yoksa SSD'nin birine sıfırdan kurulum mu yapacaksınız?

Sıfırdan kurulum yapacağım hocam. Yani sorum aslında format ekranında HDD'yi silmeden devam etmek. Bunu yapabiliriz o zaman sanırım.

Sadece Windows kuracağınız diski biçimlendirip devam edebilirsiniz, disk seçme ekranında karışıklık yaşanmaması ve EFI bölümünün başka diske yazılmasını önlemek için kurulum yapacağınız disk dışındaki diskleri çıkarın, kurulum sonrası tekrar bağlarsınız, 2. SSD'yi o zaman biçimlendirirsiniz.

Hepsini detaylı olarak kağıda yazdım boş alan ve toplam alanları olacak şekilde. Karıştırmam diye düşünüyorum umarım, çıkartmaya gerek var mı illaki sistemden diskleri?

Hepsini detaylı olarak kağıda yazdım boş alan ve toplam alanları olacak şekilde. Karıştırmam diye düşünüyorum umarım, çıkartmaya gerek var mı illaki sistemden diskleri?

Diskler orada tek parça görünmeyecek, C/D/E diye ayrılmayacak, disk 0/1/2 yazacak ve birçok bölümden oluşacak.

Asıl önemli olan birden fazla disk varken kurulum yaparsanız EFI bölümünü farklı diske yazabiliyor, ileride o diski çıkardığınızda Windows boot etmiyor, bunu önlemek için tek disk ile kurulum yapılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…