deckardvibes

Çalışkan
Merhaba,

Fedora 44 kullanıyorum ve tekrar Windows 11'e geçmek istiyorum. Windows 11 ISO dosyasını Microsoft'un resmi sitesinden indirip Ventoy ile USB belleğe attım. Daha önce Fedora'yı da aynı şekilde Ventoy üzerinden kurdum ve herhangi bir sorun yaşamadım.

Daha önce bu bilgisayara Windows da birkaç kez kurdum ve SSD'yi görmeme gibi bir sorunla hiç karşılaşmadım. İlk defa böyle bir hatayla karşılaşıyorum.

Ancak Windows 11 kurulumunu başlattığımda disk seçim ekranında SSD görünmüyor ve "Sürücü bulunamadı / No drives were found" hatası alıyorum.

SSD'im:
  • Kingston NV3 1TB M.2 2280 NVMe SSD
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • İşletim sistemi: Fedora 44
SSD BIOS'ta görünüyor ve Fedora 44 içerisinde de sorunsuz şekilde kullanabiliyorum. Yani SSD'nin kendisinde bir problem olmadığını düşünüyorum.

Windows 11 kurulumunda SSD'nin görünmemesinin sebebi ne olabilir? BIOS'ta değiştirmem gereken bir ayar veya yüklemem gereken bir sürücü mü var?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ayrıca Windows 11 kurulum ekranında Shift + F10 ile CMD açıp diskpart → list disk yaptığımda SSD görünüyor, ancak kurulumun disk seçim ekranında görünmüyor.

Linux'ta ISO'yu hızlı kopyalamış gibi gösteriyor, ben de bu sorunu eskiden yaşamıştım. ISO'yu kopyalamış gibi gösterse de arka planda ISO'yu kopyalamaya devam ediyor. Eksik yüklendiği için kurulumda sorun çıkarıyor. ISO'yu kopyalama ekranı kapanınca sync komutuyla kontrol edin. Komut alt satıra geçip hazır olana kadar USB belleğinizi bilgisayardan çıkarmayın. Buna rağmen olmazsa ekstra olarak sürücü indirin, kurulum ekranında ekleyip test edin.

Merhaba,

Fedora 44 kullanıyorum ve tekrar Windows 11'e geçmek istiyorum. Windows 11 ISO dosyasını Microsoft'un resmi sitesinden indirip Ventoy ile USB belleğe attım. Daha önce Fedora'yı da aynı şekilde Ventoy üzerinden kurdum ve herhangi bir sorun yaşamadım.

Daha önce bu bilgisayara Windows da birkaç kez kurdum ve SSD'yi görmeme gibi bir sorunla hiç karşılaşmadım. İlk defa böyle bir hatayla karşılaşıyorum.

Ancak Windows 11 kurulumunu başlattığımda disk seçim ekranında SSD görünmüyor ve "sürücü bulunamadı / No drives were found" hatası alıyorum.

SSD'im:
SSD BIOS'ta görünüyor ve Fedora 44 içerisinde de sorunsuz şekilde kullanabiliyorum. Yani SSD'nin kendisinde bir problem olmadığını düşünüyorum.

Windows 11 kurulumunda SSD'nin görünmemesinin sebebi ne olabilir? BIOS'ta değiştirmem gereken bir ayar veya yüklemem gereken bir sürücü mü var?

Ayrıca Windows 11 kurulum ekranında Shift + F10 ile CMD açıp diskpart → list disk yaptığımda SSD görünüyor, ancak kurulumun disk seçim ekranında görünmüyor.

Bilgisayarınızdaki bütün diskleri sökün sadece kurulum yapacağınız SSD takılı kalsın. Öyle deneyin, ben öyle çözmüştüm sorunu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Ancak Windows 11 kurulumunu başlattığımda disk seçim ekranında SSD görünmüyor ve "sürücü bulunamadı / no drives were found" hatası alıyorum.

SSD'im:

Diskpart-list part dedikten sonra silip convert GPT yaptınız mı?

Linux'ta ISO'yu hızlı kopyalamış gibi gösteriyor, ben de bu sorunu eskiden yaşamıştım. ISO'yu kopyalamış gibi gösterse de arka planda ISO'yu kopyalamaya devam ediyor. Eksik yüklendiği için kurulumda sorun çıkarıyor. ISO'yu kopyalama ekranı kapanınca sync komutuyla kontrol edin. Komut alt satıra geçip hazır olana kadar USB belleğinizi bilgisayardan çıkarmayın. Buna rağmen olmazsa ekstra olarak sürücü indirin, kurulum ekranında ekleyip test edin.
Eve geçince bir deneyim bu dediğinizi.

Diskpart-list part dedikten sonra silip convert GPT yaptınız mı?
Bu dediğiniz verileri tamamen yok etmiyor mu? Fedorayı kaybetmemem lazım şu aşamada Windowsu kuramıyorum çünkü

Bilgisayarınızdaki bütün diskleri sökün sadece kurulum yapacağınız SSD takılı kalsın. Öyle deneyin, ben öyle çözmüştüm sorunu.
Tek 1 Tb'lık SSD'ye sahibim. Başka bir depolama aracım yok

Bu dediğiniz verileri tamamen yok etmiyor mu? Fedora'yı kaybetmemem lazım şu aşamada Windows'u kuramıyorum çünkü.

Evet. SSD'yi temizliyor. Amaç Fedora'yı kaldırıp Windows kurmak değil mi? Listpart yaptıktan sonra SSD göründüğüne göre donanımsal bir sorun yok. Temizleyip convert GPT yapmak sorunu çözmesi gerekir.

merhaba şunu yapın anakartın sitesinden Intel RST / VMD sürücüleri indirin windowsu attıgınız usb sürücüsüne atın dosya olarak atın daha sonra sürücü kısmına gelince sürücü yükleyi seçin ve dosyadan yükleme yapın sürücüleri görmesi lazım eğer görmüyorsa şunu indirip bir deneyin 8.93 MB file on MEGA

Son düzenleme: