Virüs yedikten sonra format atmak zorunda kaldım ve diğer bir bilgisayardan Rufus hazırlayıp format atmaya çalıştığımda, ‘Windows 11 yükleniyor’ yazısı bittikten sonra kendi kendine yeniden başlatınca bilgisayar siyah ekranda kalıyor. Dümdüz Enter’a basınca tekrardan başlatılıyor ve format baştan başlıyor. Ne yapmam gerek? Dünden beri uğraşıyorum.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Bence ISO bozuk Media Creation Tool ile yeni bir ISO yazdırın.
Guilty Conscience
Üstün
Bilgisayarı tamamen kapatın. Kurulum USB'sini bilgisayardan çıkarın ve bilgisayarı bu şekilde açın. Kurulum dosyaları zaten diske kopyalandığı için, sistemin USB olmadan kurulumu tamamlamak üzere SSD/HDD üzerinden devam etmesi gerekir.
Sorun devam ederse Rufus ayarlarınızı GPT - UEFI (non-CSM) olarak yapılandırıp temiz kurulumu tekrar yap.
Sorun devam ederse Rufus ayarlarınızı GPT - UEFI (non-CSM) olarak yapılandırıp temiz kurulumu tekrar yap.
Dediğinizi yaptıktan sonra bu hatayı alıyorum. Enter'a basınca PC yeniden baslatiliyor ve siyah ekran oluyor tekrar.Bilgisayarı tamamen kapatın. Kurulum USB'sini bilgisayardan çıkarın ve bilgisayarı bu şekilde açın. Kurulum dosyaları zaten diske kopyalandığı için, sistemin USB olmadan kurulumu tamamlamak üzere SSD/HDD üzerinden devam etmesi gerekir.
Son düzenleyen: Moderatör:
Guilty Conscience
Üstün
Dediğinizi yaptıktan sonra bu hatayi aliyorum entera basinca PC yeniden baslatiliyor ve siyah ekran oluyor tekrar.
Eki Görüntüle 219085
Klavyeden Shift ve F10 tuşlarına aynı anda bas açılan siyah komut ekranına Regedit yazıp girdiğinde, sol taraftan sırasıyla hkey_local_machıne > System > setup > status > childcompletion klasörlerini takip etmen gerekiyor. O klasöre gelince sağ tarafta göreceğin setup.exe dosyasına çift tıkla, içerideki değeri silip yerine 3 yaz ve kaydet. Pencereleri kapatıp şimdi ekrandaki o tamam butona basabilirsin bilgisayar yeniden başladığında sistem kurulumun bittiğini anlayıp seni doğrudan masaüstü oluşturma ekranına alacaktır.
Setuptan sonra status yok maalesef. Cidden elip ayağım kitlendi napmaliyim? Dedigimiz Rufus ayarini hala yapmadım bu arada.Klavyeden Shift ve F10 tuşlarına aynı anda bas açılan siyah komut ekranına Regedit yazıp girdiğinde, sol taraftan sırasıyla hkey_local_machıne > System > setup > status > childcompletion klasörlerini takip etmen gerekiyor. O klasöre gelince sağ tarafta göreceğin setup.exe dosyasına çift tıkla, içerideki değeri silip yerine 3 yaz ve kaydet. Pencereleri kapatıp şimdi ekrandaki o tamam butona basabilirsin bilgisayar yeniden başladığında sistem kurulumun bittiğini anlayıp seni doğrudan masaüstü oluşturma ekranına alacaktır.
Guilty Conscience
Üstün
Setuptan sonra status yok maalesef. Cidden elip ayağım kilitlendi ne yapmalıyım? Dedigimiz Rufus ayarini hala yapmadım bu arada.
Status klasörünün orada olmaması cidden çok enteresan, normalde ne olursa olsun o anahtarın oluşması gerekirdi, demek ki imaj dosyaları Registry'e işlenemeyecek kadar eksik veya hatalı kopyalanmış. Hiç elin ayağın dolanmasın, panik yapacak bir durum yok çünkü aslında. Status yoksa bu kurulumu kurtarmaya çalışmak ölüye kalp masajı yapmak gibi olur, o yüzden o dediğim Rufus adımını yap. Büyük ihtimalle USB'deki yazım türüyle senin disk yapın çakıştı ve dosyalar o yüzden yarım kaldı. O USB'yi tekrar hazırlayıp dediğim ayarlarla (GPT - UEFI non-CSM) temiz kuruluma geç.
Status klasörünün orada olmaması cidden çok enteresan, normalde ne olursa olsun o anahtarın oluşması gerekirdi, demek ki imaj dosyaları Registry'e işlenemeyecek kadar eksik veya hatalı kopyalanmış. Hiç elin ayağın dolanmasın, panik yapacak bir durum yok çünkü aslında. Status yoksa bu kurulumu kurtarmaya çalışmak ölüye kalp masajı yapmak gibi olur, o yüzden o dediğim Rufus adımını yap. Büyük ihtimalle USB'deki yazım türüyle senin disk yapın çakıştı ve dosyalar o yüzden yarım kaldı. O USB'yi tekrar hazırlayıp dediğim ayarlarla (GPT - UEFI non-CSM) temiz kuruluma geç.
Rufus'u hazirlayip tekrar açtım (bu arada zaten boyle yapmıştım önceden de) ve actigimda su yazi cikti (önceden de cikiyordu) diski tamamen silmek icin diskparttan boş yere baktim 1 MB falan vardi ama Windows 11 kurulacağı yeri secerken orada 456 GB bos yer var gözüküyordu temizledikten sonra duzeldi ama anlamadim neden oyle. Şu an tekrar deniyorum Windows 11 yukleniyor ekranındayım haber edecegim ama sanirim yine ayni olacak.
Rufus'u hazirlayip tekrar açtım (bu arada zaten boyle yapmıştım önceden de) ve actigimda su yazi cikti (önceden de cikiyordu) diski tamamen silmek icin diskparttan boş yere baktim 1 MB falan vardi ama Windows 11 kurulacağı yeri secerken orada 456 GB bos yer var gözüküyordu temizledikten sonra duzeldi ama anlamadim neden oyle. Şu an tekrar deniyorum Windows 11 yukleniyor ekranındayım haber edecegim ama sanirim yine ayni olacak.
[/QUOTE]Rufus'u hazirlayip tekrar açtım (bu arada zaten boyle yapmıştım önceden de) ve actigimda su yazi cikti (önceden de cikiyordu) diski tamamen silmek icin diskparttan boş yere baktim 1 MB falan vardi ama Windows 11 kurulacağı yeri secerken orada 456 GB bos yer var gözüküyordu temizledikten sonra duzeldi ama anlamadim neden oyle. Şu an tekrar deniyorum Windows 11 yukleniyor ekranındayım haber edecegim ama sanirim yine ayni olacak.
![]()
![]()
Ve evet tekrar ayni hata oluştu.
Son düzenleme:
Guilty Conscience
Üstün
Eki Görüntüle 219090
Hayır butonuna basacaksın. Sonrasında karşına disklerin listelendiği ekran gelecek işte, o listede gördüğün bütün parçaları tek tek sil. Ekranda sadece tek satır sürücü 0 ayrılmamış alan yazana kadar hepsini temizle ve o boş alanı seçip ilerle.
Hakan Yusuf
Yetkin
Hayır butonuna basacaksın. Sonrasında karşına disklerin listelendiği ekran gelecek işte, o listede gördüğün bütün parçaları tek tek sil. Ekranda sadece tek satır sürücü 0 ayrılmamış alan yazana kadar hepsini temizle ve o boş alanı seçip ilerle.
Zaten hayira basıyorum her seferinde ve tek disk var ama yine ayni hatayi aldim, ne yapmalıyım sizce?
Deneyecegim sağ olun. Windows 11 yerine Windows 10 mu yuklesem acaba?
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Çin'de 1.5 milyon takipçisi bulunan köpek kaçırıldı ve yedirildi
- Dagster3532
-