Acer Nitro 5 laptopa Windows 11 kurmaya çalışıyorum. Bu alandan sonra ilerileyince kurulum başarısız diyor başa atıyor. Başarısız olmasının sebebi ayrılmamış alanları silememem mi? Çünkü silinmiyorlar. Ne yapmam lazım? Oldukça acemiyim bu konuda.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 6 Temmuz 2025
- Makaleler
- 2
Secure Boot ve TPM 2.0 açıkmı ?
Disk 0 Bölüm 1'i seçin.
Secure boot kapalı tpm'i kapamam mı gerekiyor
Nasıl yani anlamadım
- Makaleler
- 2
İkisinide açman lazım.
Attığın ssteki 2. seçeneği seç.
Seçili olanın altındaki.Acer Nitro 5 laptopa Windows 11 kurmaya çalışıyorum. Bu alandan sonra ilerileyince kurulum başarısız diyor başa atıyor. Başarısız olmasının sebebi ayrılmamış alanları silememem mi? Çünkü silinmiyorlar. Ne yapmam lazım? Oldukça acemiyim bu konuda.
Eki Görüntüle 182243
Bu sekmede gördüğün 3 seçenek var:
-Disk 0 Serbest Bırakılmış Alan.
-Disk 0 Bölüm 1
Bu seçeneklerden Disk 0 Bölüm 1'i seçip devam edebiliyor olmanız lazım. Seçtiğiniz bölümün alanı Windows'u kurabilmek için yeterli değil. Senin işin bu sekmede Disk 0 Bölüm 1 ile. @Errdskk
-Disk 0 Bölüm 1
Bu seçeneklerden Disk 0 Bölüm 1'i seçip devam edebiliyor olmanız lazım. Seçtiğiniz bölümün alanı Windows'u kurabilmek için yeterli değil. Senin işin bu sekmede Disk 0 Bölüm 1 ile. @Errdskk
Öyle yapıyorum anında kurulum başarısız uyarısı veriyor başa atıyor. Zaten diğerleri seçilmiyor silinmiyor da.İkisinide açman lazım.
Attığın ssteki 2. seçeneği seç.
Seçili olanın altındaki.
Evet öyle yapıyorum zaten bölüm 1'i seçtiğimde windows 11 kurulamadı diyip başa atıyor.Bu sekmede gördüğün 3 seçenek var:
-Disk 0 Bölüm 1
Xbox 360E
Üstün
Anladığım kadarıyla GPT hatası alıyorsunuz.
SHİFT+F10'a basarak CMD'yi çalıştırın.
Ekrana gelen CMD'ye diskpart yazarak devam edin, list disk yazın. Karşına disk bölümleri gelecek. Kurmak istediğin disk seçin.(Select disk 1 gibi)
Disk seçildi, clean yazarak temizleyin. convert gpt yazarak işlemi bitirin. Exit yazarak çıkış yapın. Artık yüklenebilmesi lazım.
SHİFT+F10'a basarak CMD'yi çalıştırın.
Ekrana gelen CMD'ye diskpart yazarak devam edin, list disk yazın. Karşına disk bölümleri gelecek. Kurmak istediğin disk seçin.(Select disk 1 gibi)
Disk seçildi, clean yazarak temizleyin. convert gpt yazarak işlemi bitirin. Exit yazarak çıkış yapın. Artık yüklenebilmesi lazım.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
18 yaşında kredi kartı veren bankalar hangileri?
- SadeceEfe
-
-
-