Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alperen0

Uzman
En son Windows 11 çıktığında format atmıştım ve nasıl etkinleştirdiğimi hatırlamıyorum, muhtemelen CMD'ye bir şeyler yazarak etkinleştirmiştim yani korsan.

1739456385595.webp

Bilgisayarımda herhangi bir sıkıntı yok ama yine de merak ettim. Bunun etik olmaması dışında bilgisayarıma yavaşlama vb. bir zararı var mı?

Çözüm
KMS etkinleştirmeyi orijinal ürün anahtarı girmeden silmenin en kolay yolu MAS (Microsoft Activation Scripts) aracının Fix Licensing seçeneğini kullanmaktır. PowerShell'i açıp şunu yazın:
Kod:
irm https://get.activated.win | iex

Sonra karşınıza gelen ekrandan Troubleshoot > Fix Licensing seçeneğini seçin. MAS otomatik olarak KMS lisansı sistemden uçuracaktır.

Sonra orijinal bir anahtar girebilir veya direkt MAS ile HWID etkinleştirme yapabilirsiniz.

Gördüğüm kadarıyla sisteminiz çevrimiçi KMS etkinleştirme ile etkinleştirilmiş. Yani format atılmasına gerek yok, direkt dediklerimi yapın yeterli.

Ucuz lisanslar yasal, yurt dışında da satılıyor.
En önemlisi de normal bir etkinleşme ve 3. parti herhangi bir yazılım kurulmuyor.
Eğer MAS'a güvenmiyorsanız Massgrave sitesinde HWID aktivasyonu hiçbir üçüncü parti betik veya araç kullanmadan gerçekleştirebilmek için manuel aktivasyon adımları mevcut. Bu yöntem ile hiçbir üçüncü parti yazılım kullanmadan HWID aktivasyon yapabiliyorsunuz.
En son Windows 11 çıktığında format atmıştım ve nasıl etkinleştirdiğimi hatırlamıyorum, muhtemelen CMD'ye bir şeyler yazarak etkinleştirmiştim yani korsan.

Eki Görüntüle 123988

Bilgisayarımda herhangi bir sıkıntı yok ama yine de merak ettim. Bunun etik olmaması dışında bilgisayarıma yavaşlama vb. bir zararı var mı?

Hocam eki kaldırın bence ya da karalayın key çalınabiliyor öyle biliyorum.

Artı -2 Eksi
Evet. KMS oduğu açıkça yazıyor.
Kaldırmak için format atabilir veya aşağıdaki rehberde yazılanları uygulayabilirsiniz.
100-300 TL ye ucuz lisans almak mümkünken, KMS kullanmak hiç mantıklı değil.

Son düzenleme:
Yıllardır milyonlarca kişi kullanıyor. Elbette risk var ama çok önemli/hayati verileriniz yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz.
İlerde format atmanız gerekirse ucuz lisans alırsınız.

Hocam eki kaldırın bence ya da karalayın key çalınabiliyor öyle biliyorum.
Windows'un etkinleştirilmesi için korsan bir sunucu kullanılıyor. Ekranda gördüğün anahtar, gerçek Microsoft sunucusunda (%90 ihtimalle) geçerli değil.

Evet. KMS oduğu açıkça yazıyor.
Evet, korsan bir etkinleştirme sunucusu kullanımda. Bu ayarı sıfırlaması için yönetici olarak Komut İstemci'sini (cmd) çalıştırarak aşağıdaki komutu girmesi gerek.

slmgr.vbs /skms

Ardından Ayarlar -> Sistem -> Etkinleştirme sayfasında sorun gidericiyi çalıştırmalıdır.

Yıllardır milyonlarca kişi kullanıyor. Elbette risk var ama çok önemli/hayati verileriniz yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz.
İlerde format atmanız gerekirse ucuz lisans alırsınız.
Ucuz lisansı satın almanın mantığı nedir? Key satan siteler de Microsoft'un kuralına uymuyor. Bu keyleri almak yerine MAS aracını kullanmak daha mantıklı kalır.

Windows maalesef bazı kişiler için oldukça pahalı. Eğer moderatör ekibi istisna olarak kabul ederse daha güvenli yol önerebilirim.

Windows'un etkinleştirilmesi için korsan bir sunucu kullanılıyor. Ekranda gördüğün anahtar, gerçek Microsoft sunucusunda (%90 ihtimalle) geçerli değil.

Evet, korsan bir etkinleştirme sunucusu kullanımda. Bu ayarı sıfırlaması için yönetici olarak komut Istemci'sini (CMD) çalıştırarak aşağıdaki komutu girmesi gerek.

slmgr.vbs /skms

Ardından ayarlar -> sistem -> etkinleştirme sayfasında sorun gidericiyi çalıştırmalıdır.

Ucuz lisansı satın almanın mantığı nedir? Key satan siteler de Microsoft'un kuralına uymuyor. Bu keyleri almak yerine mas aracını kullanması bile daha mantıklı.

Windows maalesef bazı kişiler için oldukça pahalı. Eğer moderatör ekibi istisna olarak kabul ederse daha güvenli yol önerebilirim.

Hocam konudan bağımsız ama KMSpico ile etkinleştirmediğimiz nereden gözüküyor.

Artı -1 Eksi
Ucuz lisansı satın almanın mantığı nedir? Key satan siteler de Microsoft'un kuralına uymuyor. Bu keyleri almak yerine MAS aracını kullanması bile daha mantıklı.
En önemlisi de normal bir etkinleşme ve 3. parti herhangi bir yazılım kurulmuyor.

Artı -3 Eksi

Evet, korsan bir etkinleştirme sunucusu kullanımda. Bu ayarı sıfırlaması için yönetici olarak Komut İstemci'sini (cmd) çalıştırarak aşağıdaki komutu girmesi gerek.

slmgr.vbs /skms

Ardından Ayarlar -> Sistem -> Etkinleştirme sayfasında sorun gidericiyi çalıştırmalıdır.

Ucuz lisansı satın almanın mantığı nedir? Key satan siteler de Microsoft'un kuralına uymuyor. Bu keyleri almak yerine MAS aracını kullanmak daha mantıklı kalır.

Yani ucuz key almanın korsandan farkı ne? Kendi sitesinde 6500 TL olan Windows 11 bu sitelerde 300 400 hatta 50 100 TL lere kadar düşüyorsa sonuçta bunun içinde de ya korsan ya da başka bir bit yeniği olmalı.

Şahsen Windows'a 6500 TL veremem de vermem de. Eğer güvenlik ve performans bakımından bir sıkıntı olmayacaksa, şu ana kadar olmadı, kullanmaya devam edeceğim.

Korsandan kastım yasal olmayan şekillerde elde edilmiş anahtarlar.

KMS etkinleştirmeyi orijinal ürün anahtarı girmeden silmenin en kolay yolu MAS (Microsoft Activation Scripts) aracının Fix Licensing seçeneğini kullanmaktır. PowerShell'i açıp şunu yazın:
Kod:
irm https://get.activated.win | iex

Sonra karşınıza gelen ekrandan Troubleshoot > Fix Licensing seçeneğini seçin. MAS otomatik olarak KMS lisansı sistemden uçuracaktır.

Sonra orijinal bir anahtar girebilir veya direkt MAS ile HWID etkinleştirme yapabilirsiniz.

Gördüğüm kadarıyla sisteminiz çevrimiçi KMS etkinleştirme ile etkinleştirilmiş. Yani format atılmasına gerek yok, direkt dediklerimi yapın yeterli.

Eğer MAS'a güvenmiyorsanız Massgrave sitesinde HWID aktivasyonu hiçbir üçüncü parti betik veya araç kullanmadan gerçekleştirebilmek için manuel aktivasyon adımları mevcut. Bu yöntem ile hiçbir üçüncü parti yazılım kullanmadan HWID aktivasyon yapabiliyorsunuz.

Çözüm