Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Alperen0

Uzman
En son Windows 11 çıktığında format atmıştım ve nasıl etkinleştirdiğimi hatırlamıyorum, muhtemelen CMD'ye bir şeyler yazarak etkinleştirmiştim yani korsan.

1739456385595.webp

Bilgisayarımda herhangi bir sıkıntı yok ama yine de merak ettim. Bunun etik olmaması dışında bilgisayarıma yavaşlama vb. bir zararı var mı?

Çözüm
KMS etkinleştirmeyi orijinal ürün anahtarı girmeden silmenin en kolay yolu MAS (Microsoft Activation Scripts) aracının Fix Licensing seçeneğini kullanmaktır. PowerShell'i açıp şunu yazın:
Kod:
irm https://get.activated.win | iex

Sonra karşınıza gelen ekrandan Troubleshoot > Fix Licensing seçeneğini seçin. MAS otomatik olarak KMS lisansı sistemden uçuracaktır.

Sonra orijinal bir anahtar girebilir veya direkt MAS ile HWID etkinleştirme yapabilirsiniz.

Gördüğüm kadarıyla sisteminiz çevrimiçi KMS etkinleştirme ile etkinleştirilmiş. Yani format atılmasına gerek yok, direkt dediklerimi yapın yeterli.

Ucuz lisanslar yasal, yurt dışında da satılıyor.
En önemlisi de normal bir etkinleşme ve 3. parti herhangi bir yazılım kurulmuyor.
Eğer MAS'a güvenmiyorsanız Massgrave sitesinde HWID aktivasyonu hiçbir üçüncü parti betik veya araç kullanmadan gerçekleştirebilmek için manuel aktivasyon adımları mevcut. Bu yöntem ile hiçbir üçüncü parti yazılım kullanmadan HWID aktivasyon yapabiliyorsunuz.
Hocam konudan bağımsız ama KMSpico ile etkinleştirmediğimiz nereden gözüküyor.
Eğer slmgr.vbs /skms komutunu girdiğinizde aşağıdaki hatayı alırsanız sisteminiz resmi Microsoft etkinleştirme sunucuları kullandığı anlamına gelir. Ancak farklı bir KMS (yani Key Management Service) sunucusu kullandığınız gözüküyorsa bunun sebebi bazı Windows crack araçlarıdır.

1739457909545.webp

Ucuz lisanslar yasal, yurt dışında da satılıyor.
En önemlisi de normal bir etkinleşme ve 3. parti herhangi bir yazılım kurulmuyor.

Güvenli olsalar da yasal değildir. OEM lisanslar cihaza özeldir. Bu tarz siteler, OEM key satmaktadır. Microsoft Store'dan Windows satın almak dışında kullanılan sistemi yasallaştıracak başka yol yoktur.

Ayrıca MAS açık kaynak, güvenli ve Windows Defender tarafından bile engellenmeyen bir araçtır. Tabi onu da kullanmak yasal değildir. Ama key satın almaktan daha iyi bir mantıkta bulunur.

@Hasan Merkit @Max Caulfield
Ucuz lisans ki orjinal ve gerçek bir lisans sakıncalı ama öneriniz HWID ve MAS?

Günümüzde ucuz lisans kullanmaktan daha iyi bir seçenek olmamasına ve herkesin bunu bilmesine rağmen konu bir garip gidiyor,
Üç günde bir şeyler değişti ve benim haberim olmadı ise eyvallah...

PowerShell'i açıp şunu yazın:
Kod:
irm https://get.activated.win | iex

Gelecekte bu sayfaya ziyaret eden ziyaretçiler için ek bilgi:
MAS tarafından sağlanan "get.activated.win" adresinin artık geçersiz kalma durumunda slmgr.vbs /skms komutu kullanılabilir.

Günümüzde ucuz lisans kullanmaktan daha iyi bir seçenek olmamasına ve herkesin bunu bilmesine rağmen konu bir garip gidiyor,

1739458422402.webp

Raporumun reddedilmesine itiraz ediyorum:

50. kural gerçekten doğru. Ancak raporum araştırma yapmam tavsiyesi ile reddedildi. Ancak yanlış anlaşılmayı düzeltmek için tekrar yazma ihtiyacında bulunuyorum.

Bu gibi konuları daha önce araştırdığım gibi bu konuya yazmadan önce tekrar gözden geçirdim. Microsoft forumlarında yetkili moderatörler ve diğer 3. parti kaynaklar, internette ucuza satılan ürün anahtarlarının Microsoft tarafından yasak olduğunu göstermektedir.

Bu ürün anahtarlarını farklı bilgisayarlarda kullanmak gerçekten yasal olsaydı Microsoft Store'da Windows'u pahalıya satmanın anlamı olmazdı.

Raporumun tekrar değerlendirilmesini rica ediyorum. Techolay, olabildiğince doğru bilgi veren bir kaynak olmalıdır. Bunun için de elimizden geleni yapmalıyız. Anlayışınız için teşekkürler.

Son düzenleme:

MAS açık kaynaklı ve kodlarında herhangi bir zararlı yok.

Fakat hiç güvenmiyorsanız Massgrave sitesinde manuel HWID aktivasyon adımları da paylaşılmış. Sadece sisteminize uygun Ticket dosyasını indiriyorsunuz (içinde çalıştırılabilir tek bir kod bile yok), sisteminize gerekli komutlarla işliyorsunuz ve sistemi etkinleştiriyorsunuz.

Ayrıca ucuz lisanslar yasa dışıdır. Zira Microsoft bu lisansları 9500 TL gibi fiyatlara satıyor. Ne kadar OEM lisans olsa da akıl var, mantık var. 9500 TL olan bir ürünü sırf OEM'siniz diye 150 TL'ye mi verecekler? Windows ile gelen bilgisayarlarda bile FreeDOS versiyona göre en az 5-6K fiyat farkı çıkıyor.

Ben bu ucuz anahtarlarda bir bit yeniği olduğuna inanıyorum. Çalıntı OEM/Retail anahtarları ucuza satıyorlar, hiç patlamayacak olsalar bile etik olarak korsan HWID aktivasyondan hiçbir farkı yok. Bir de üstüne hırsızlara para vermiş oluyorsunuz.

Gelecekte bu sayfaya ziyaret eden ziyaretçiler için ek bilgi:
MAS tarafından sağlanan "get.activated.win" adresinin artık geçersiz kalma durumunda slmgr.vbs /skms komutu kullanılabilir.

Eki Görüntüle 124001

Netice itibari ile orjinal /gerçek bir etkinleştirme anahtarı. İptal olmadığı sürece de 3k-5k vs alınanlardan ne güvenlik nede başka bir açıdan farkı yok.
İyi ki hatalı olan bir kelime seçimi yapmışım, yapışın. :) . Ayrıca iddia etmemekle birlikte bazıları tamamen yasal olabilir çünkü direk Microsoft destek hattı aranarak etkinleştirilebiliyor.

@Max Caulfield, Ucuz anahtarlarda bit yeniği falan yok. Sebebi belli ama bu başlığın konusu değil. Zaten gereksiz uzadı.

Netice itibari ile orjinal /gerçek bir etkinleştirme anahtarı. İptal olmadığı sürece de 3k-5k vs alınanlardan ne güvenlik nede başka bir açıdan farkı yok.
İyi ki hatalı olan bir kelime seçimi yapmışım, yapışın. :) . Ayrıca iddia etmemekle birlikte bazıları tamamen yasal olabilir çünkü direk Microsoft destek hattı aranarak etkinleştirilebiliyor.
Güvenilir olmadığını söylemedim zaten. Ancak yasal değildir. Bunu Microsoft topluluğunda bulunan yetkililere de sorabilirsiniz. Haklı olduğumu anlayacaksınız.

Tabi bu topluluktaki yetkililer, ürün anahtarını girmeniz durumunda kötü amaçlı yazılım bulaşacağı şeklinde yanıltıcı bilgi de sunabilirler. (Bunu ürün anahtarı satışlarından uzak durmanız için yapıyorlar.)

@Max Caulfield, Ucuz anahtarlarda bit yeniği falan yok. Sebebi belli ama bu başlığın konusu değil. Zaten gereksiz uzadı.
Günün sonunda maalesef ki korsan KMS etkinleştirmeyi düzgünce kaldırabilen tek kolay araç da MAS. MAS'ın Fix Licensing seçeneği ile korsan KMS etkinleştirme kaldırılıp sistem ilk kurulduğu etkinleştirilmemiş haline döndürülebiliyor. Sonrasında nasıl etkinleştireceğiniz size kalmış.

Eğer maddi durumu yetmiyorsa MAS kullanmasından yanayım zaten. En temiz çözümü. Kodları açık ve kötü amaçlı hiçbir eylemi yok. Boşuna ürün anahtarı satın almak için üçüncü taraf sitelere kart bilgisini vermesinden daha sağlıklı bir çözümdür.

Günün sonunda maalesef ki korsan KMS etkinleştirmeyi düzgünce kaldırabilen tek kolay araç da MAS. MAS'ın Fix Licensing seçeneği ile korsan KMS etkinleştirme kaldırılıp sistem ilk kurulduğu etkinleştirilmemiş haline döndürülebiliyor. Sonrasında nasıl etkinleştireceğiniz size kalmış.
Mükemmel bir araç :) HWID özelliği sayesinde sanal makinelere lisanslı Windows satın almak zorunda kalmıyorum. Açtığım sanal bilgisayarın BIOS seri numaraları aynı kalırsa diski tamamen silsem bile temiz Windows kurduğumda MAS aracını kullanmamama rağmen otomatik etkinleşiyor :)