Makaleler
1
Yer
İstanbul
Merhaba,
Öncelikle bu konuda bana yardımcı olan @d.24 arkadaşımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Bu konu içeriğinde arkadaşımızın paylaşmış olduğu dosyayı dün itibarıyla indirip Rufus aracılığıyla flash diske yazdırdım. Ardından kurulum için gerekli adımları tamamladıktan sonra birkaç hata ile karşılaştım. Bu hatayı kurulum esnasında %75 ve %80'e geldikten sonra "Windows 11 yüklemesi başarısız" hatası alarak yaşadım. Bu hatayı almamın sebebi aslında küçük bir detayı atlamam oldu. Bu sorunu hallettikten sonra Windows 11 LTSC'yi sorunsuz bir şekilde kurdum.

Ayrıca Windows 11 LTSC kurulumundan sonra https://www.saglamlisans.com/urun/windows-11-enterprise-ltsc-lisans-key/ sitesinden LTSC key alıp hemen aktifleştirme yaptım. Lisansı sorunsuz kullanıyorum.

Aslında hayatımda ilk defa LTSC kurdum. LTSC kurmakta gerçekten iyi yapmışım çünkü diğer Windows sürümlerinden sonra bu sürümü kurduktan sonra gerçekten ciddi bir performans artışı gördüm. Diğer kullanmış olduğum Windows 11 Pro 25H2 versiyonunda ciddi şekilde Windows'ta ufak ufak takılmalar, tarayıcıda video izlerken ufak ufak takılmalar, donmalar yaşıyordum. LTSC'yi kurduktan sonra ilk 2 saatlik deneyimde tarayıcıda ne bir donma ne bir kasma yaşadım. Tabii ki yeni kurduğumdan dolayı kaynaklanıyor, ilerleyen zamanlarda illaki performansı göreceğiz.

Bir diğer özellik de Windows 11 LTSC'yi kurduktan sonra başlat menüsünde gelen bir sürü gereksiz uygulamanın LTSC sürümde gelmemesi oldu. Bu beni haliyle biraz sevindirdi. :D

Öte yandan birkaç oyun denedim; özellikle ETS 2 oyununda anlık FPS düşmeleri, takılmalar, donmalar gibi problemler vardı. Biraz oynadım, bir önceki Windows sürümü ile şimdiki LTSC'nin arasında tabii fark var ama o kadar donma, kasma yapmıyor şimdilik. Tabii ki Türkiye haritası kullandığım için bazı bölgelerde anlık olabiliyor ama şehir dışına çıktığım zaman olmuyor.

Forza Horizon 5'te droplanmalar oluyordu, şimdi çok akıcı bir şekilde oynanıyor. Ekran kartı sıcaklığına gelecek olursak MSI Afterburner üzerinden değerleri kontrol ettiğimde sıcaklıklarda biraz fark gördüm. Eski Windows sürümü ile sıcaklıklar 90 dereceyi görürken hiçbir ayar vs. yapmadan sıcaklıklar 82-83 dereceyi geçmiyor. Fanlar ani hızlı dönüyordu, şimdi dönmüyor.

Sistem boşta CPU kullanımı;

Ekran Alıntısı.webp

Sistem boşta RAM kullanımı;

Ekran Alıntısı.webp

Sistem boşta GPU kullanımı;

Ekran Alıntısı.webp

Ekran Alıntısı.webp

Teşekkürler, saygılar.

Bende kurmak istiyorum ama pek zamanım yok maalesef bir kere kurmak istedim hata verdi bende de tekrar deneyemedim o günden beri de evde değilim.