Şu an Windows 11 kullanıyorsanız sanal makineye Windows 11 IoT LTSC kurup aradaki farka bakabilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?Ethem Efe
Üstün
Şu an Windows 11 kullanıyorsanız sanal makineye Windows 11 IoT LTSC kurup aradaki farka bakabilirsiniz.
İnanın hiç uğraşasım yok ona, LTSC normal Windows 11'e göre daha garip hissettirir mi?
İnanın hiç uğraşasım yok ona, LTSC normal Windows 11'e göre daha garip hissettirir mi?
Hayır, sadece Edge bile yüklü gelmiyor bir flash bellek ile ya da telefondan web tarayıcısı kurulum dosyasını atmanız lazım.
ReloadingData
Yetkin
Sistem kötü sayılmaz ama RAM kullanımını azaltıyorsa neden olmasın?
Oyunlarda zaten RAM kullanmayı azaltıyor. Normal kullanımda fazla kullanır. RAM'in 16 GB üstüyse geçmeye gerek yok bence.
@Ethem Efe, debloat yaptiysaniz o halde daha da hafifine geçmeye ne kadar gerek var ki?
Ethem Efe
Üstün
@Ethem Efe, debloat yaptiysaniz o halde daha da hafifine geçmeye ne kadar gerek var ki?
Daha az kullanım
- Makaleler
- 1
Daha az kullanımgerçekten RAM gerektiren oyunlarda 16 yeterli gelmiyor. Masaüstü çok yavaş çalışıyor vs, bunu bir nebze olacak şekilde azaltsada değer gibi.
24H2 LTSC'yi 25H2 Upgrade edin. Win11 Debloat ile Debloat'ladıysanız Winutil ile de Debloat işlemi gerçekleştirin. Winutil kadar çoğu başarılı değil genelde. Birden fazlasını kombine edebilirsiniz, sonuçta bir zararı ya da çakışma durumu söz konusu değil. ISO düzenleme için NTLite idealdir. Yine de çok abartıya gerek yok. Telemetriler için OOSU10 idealdir, yine Winutil Script'e dahildir. Tweaks kısmından Standart seçip Script başlatabilirsin. PowerShell yönetici açıp ilgili komutu yazman gerekecek.
Win11Debloat - The Best Windows 11 & 10 Debloater 2026
If you’re trying to debloat Windows 10 or 11, you’re probably wondering which tool to use. Try Win11Debloat, an open-source & easy-to-use one-line tool;
GitHub - ChrisTitusTech/winutil: Chris Titus Tech's Windows Utility - Install Programs, Tweaks, Fixes, and Updates
Chris Titus Tech's Windows Utility - Install Programs, Tweaks, Fixes, and Updates - ChrisTitusTech/winutil
Debloat ve RAM temizliği sonrası 25H2 LTSC'de boşta RAM kullanımı 1.2 GB dolaylarında.
Tabii bu adımları yaptıktan sonra gidip de anakart yazılımları vs. kurarsanız hiçbir anlamı olmaz. Bu kafadaysanız bu yolda ilerlemeniz lazım. Sade ve modifiye sistemlerin temel odağı budur. RGB için OpenRGB, fan için Fan Control ve BIOS kullanabilirsin.
Github'da ya da herhangi bir adımda zorlandığınız taktirde yapay zekadan destek alabilirsiniz. Yabancı dil konusunda başarılı. ''Nasıl yapılır?'' kısmını genelde iyi anlatıyor.
Son düzenleme:
Hybrid Theory
Yetkin
OOSU10 yapmamıştık sadece. Onu da yapsan yeterli olur. Zaten yeni formatlamıştın. Bir sonrakinde LTSC kullanırsın.Bunu yapmıştım zaten. @Hybrid Theory göstermişti galiba.
Elimdeki eski bilgisayara Win 10 LTSC kurdum ama RAM tüketimi hariç Pro'dan bir farkını göremedim. Oyunlar biraz daha stabil hissettiriyordu. Onun dışında laptopta Win 11 Pro 25H2 kurulu. Son güncellemeyle Omen Gaming Hub, laptopun içine etti ama muhtemelen HP'nin beceriksizliğidir. Sorunun farkındalar çünkü.
Kısacası WinUtil içerisinden OOSU10 de yapsan ekstra bir şeye gerek kalmaz. Bilgisayarını değiştirinceye kadar daha fazla performans bekleme zaten. En fazla o kadar oluyor.
Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
11 IoT Enterprise LTSC kullanıyorum. Edge vardı bende programlarda. Benim sistemim de iyi ama ben geçtim ve çok memnun. Bilgisayar kapanışı bile daha iyi kullandığım programlar bile hızlı kapanıyor. Bayağı stabil çalışıyor. Mağaza yoktu sonradan kod ile ekledim.