Makaleler
1
Şu an rahat rahat kullanıyorum, bir sorun yok. Sadece merak ediyorum. Ventoy'dan indirmeye çalışınca sorunsuz iniyor. Rufus'tan Secure Boot ve TPM 2.0'ı devre dışı bırak seçeneğini açınca iniyor. Ama normal Media Creation Tool veya Rufus'tan Secure Boot ve TPM 2.0 seçeneğini kapatınca inmiyor. Diğer hiçbir işletim sisteminde bunu yaşamadım. Secure Boot ve TPM 2.0 hepsi açık. Sizce sorun ne?

Şu an rahat rahat kullanıyorum, bir sorun yok. Sadece merak ediyorum. Ventoy'dan indirmeye çalışınca sorunsuz iniyor. Rufus'tan Secure Boot ve TPM 2.0'ı devre dışı bırak seçeneğini açınca iniyor. Ama normal Media Creation Tool veya Rufus'tan Secure Boot ve TPM 2.0 seçeneğini kapatınca inmiyor. Diğer hiçbir işletim sisteminde bunu yaşamadım. Secure Boot ve TPM 2.0 hepsi açık. Sizce sorun ne?
Sorununuz ile ilgili bazı adımlar ve öneriler sunabilirim:

1. BIOS/UEFI Ayarlarını Kontrol Et:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS/UEFI ayarlarına girmek için gereken tuşa (genelde F2, F10 veya DEL tuşu) basın.
- "Secure Boot" ve "TPM" ayarlarını bulun. Her ikisinin de etkin olduğundan emin olun.
- Eğer bu ayarlar doğru görünüyorsa, BIOS/UEFI ayarlarınızı kaydedip çıkın.

2. Windows 11 Sistem Gereksinimleri:
- Windows 11'in yüklenebilmesi için sisteminizin tüm gereksinimleri karşıladığından emin olun. Özellikle güvenlik özellikleri (Secure Boot ve TPM 2.0) gereklidir.

3. Media Creation Tool Güncellemesi:
- Microsoft’un resmi web sitesinden Media Creation Tool’un en güncel sürümünü indirin. Eski bir sürüm sorun yaratabilir.

4. İndirme Yaparken Yüksek İzinler:
- Media Creation Tool'u Yönetici olarak çalıştırmayı deneyin. Sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

5. Bilinmeyen Hatalar İçin:
- Windows Güncellemelerini kontrol edin ve mevcut tüm güncellemeleri yükleyin. Sistem eksiklikleri veya hataları bu şekilde giderebilirsiniz.

6. Antivirüs ve Güvenlik Yazılımlarını Geçici Olarak Kapatın:
- Yükleme esnasında herhangi bir güvenlik yazılımı veya antivirüs programının engelleme yapmadığından emin olun.

7. Başka Bir Ağa Bağlanın:
- Bağlı olduğunuz ağda kısıtlama veya sorun olabileceği için başka bir Wi-Fi veya Ethernet ağına bağlanarak yükleme yapmayı deneyin.

8. Alternatif Araçları Kullanın:
- Eğer sorun devam ederse, Ventoy gibi alternatif bir araç kullanarak ISO dosyasını oluşturabilir veya yüklemeyi bu şekilde deneyebilirsiniz.

Bu adımları deneyin ve sorununuz devam ederse daha fazla teknik detay sağlayabilirsiniz.