Windows 11 ama Windows 10 da ha kalabilirsin güncelleme daha bitmedi.

Ya açıkçası değiştirmemin sebebi PC de bir kalaslık var. Aslında yeni sistem R5 7600 ve AMD 6800 kullanıyorum. Bir ara PC viris girmişti Kaspersky ile temizledim. Ama güvenemiyorum sıfır bir kurulum yapma fikrindeyim. Yapmışkende işletim sistemi değiştireceğim.

Arkadaşlar bilindigi üzere Windows 10'a destek kısa bir süre sonra sona erecek. Windows 10 en sevdiğim en stabil Windows değiştirmek aslında istemiyorum ama büyük ihtimal Windows 11 veya Linux'un herhangi bir sürümünü kurmaktan başka çare kalmıyor. Windows 11 kullananlar cidden memnunlar mı? Bende hep Windows 8 veya 8.5 gibi hep kötü bir Windows sürümü algısı var. Windows 11 kullanılır mı? Linux kurmak istersem hangi sürümü önerirsiniz?
Kısa ve öz cevap:
121563433_p0_master1200.webp

Arkadaşlar bilindigi üzere Windows 10'a destek kısa bir süre sonra sona erecek. Windows 10 en sevdiğim en stabil Windows değiştirmek aslında istemiyorum ama büyük ihtimal Windows 11 veya Linux'un herhangi bir sürümünü kurmaktan başka çare kalmıyor. Windows 11 kullananlar cidden memnunlar mı? Bende hep Windows 8 veya 8.5 gibi hep kötü bir Windows sürümü algısı var. Windows 11 kullanılır mı? Linux kurmak istersem hangi sürümü önerirsiniz?

Windows 10'da uzun süre kalmak isterseniz Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 öneririm.
13 Ocak 2032'ye kadar güvenlik güncellemelerini almaya devam edecek.

Siz bilirsiniz hocam, benim tavsiyem ya yeni daha güçlü bir sistem almanız ya da performansı artıran modlu Windows sürümlerini (örneğin, ReviOS veya Ghost Spectre Superlite gibi) kullanmanızdır. Linux da bir seçenek elbette, ancak şunu unutmayın: Linux ve BSD gibi özel mülk olmayan işletim sistemleri daha çok teknik bilgi gerektirir ve uğraşmayı seven teknoloji meraklılarına hitap eder.
Ya açıkçası değiştirmemin sebebi PC de bir kalaslık var. Aslında yeni sistem R5 7600 ve AMD 6800 kullanıyorum. Bir ara PC viris girmişti Kaspersky ile temizledim. Ama güvenemiyorum sıfır bir kurulum yapma fikrindeyim. Yapmışkende işletim sistemi değiştireceğim.

Siz bilirsiniz hocam, benim tavsiyem ya yeni daha güçlü bir sistem almanız ya da performansı artıran modlu Windows sürümlerini (örneğin, ReviOS veya Ghost Spectre Superlite gibi) kullanmanızdır. Linux da bir seçenek elbette, ancak şunu unutmayın: Linux ve BSD gibi özel mülk olmayan işletim sistemleri daha çok teknik bilgi gerektirir ve uğraşmayı seven teknoloji meraklılarına hitap eder.
Kardeş yeni daha güçlü sistem dedigin ne ? Ekran kartı ve işlemci piyasaya sürüleli daha 2 3 sene ya oldu ya olmadı. Güncel sistem zaten sistemime old pc muamelesi yapmanız üzdü.😀

Kardeş yeni daha güçlü sistem dedigin ne? Ekran kartı ve işlemci piyasaya sürüleli daha 2 3 sene ya oldu ya olmadı. Güncel sistem zaten sistemime old PC muamelesi yapmanız üzdü.😀

Özür dilerim öyle bir niyetim kesinlikle yoktu sisteminizi zaten bilmiyorum. Ama Linux falan deyince herhalde donaniminiz düşük hafif bir Linux dağıtımı geçmeyi düşündüğünüzu sandım. İyi bir sisteminiz varsa ana bilgisayar da tek bir işletim sistemi olarak Linux kullanmak aşırı mantıksız belki Windows+Linux dualboot olabilir. Ben olsam Windows 10 da kalırdım güncellemeler tam gününde bitene kadar sonra Windows 11'e geçerdim.

Siz bilirsiniz hocam, benim tavsiyem ya yeni daha güçlü bir sistem almanız ya da performansı artıran modlu Windows sürümlerini (örneğin, reviOS veya Ghost Spectre superlite gibi) kullanmanızdır. Linux da bir seçenek elbette, ancak şunu unutmayın: Linux ve BSD gibi özel mülk olmayan işletim sistemleri daha çok teknik bilgi gerektirir ve uğraşmayı seven teknoloji meraklılarına hitap eder.

Microsoft tarafından yayınlanan LTSC sürümler var iken modlu Windows önermek bence saçmalık. En kötü Windows 11'e geçer ve sistemi gayet yeterli Windows 11 için.