Arkadaşlar açık programları görüyorsunuz. RAM kullanımı falan biraz fazla geldi. Onun dışında sadece 100 GB yerim kalmış. Genel olarak nasıl modlu Windows 11 stabiliteliğine ulaşırım? Ayrıca 007 ve Requiem'de VRAM kullanımı da bayağı yüksek.

Ekran görüntüsü 2026-07-22 232433.webp

Chris Titus kullanın.

Arkadaşlar açık programları görüyorsunuz. RAM kullanımı falan biraz fazla geldi. Onun dışında sadece 100 GB yerim kalmış. Genel olarak nasıl modlu Windows 11 stabiliteliğine ulaşırım? Ayrıca 007 ve Requiem'de VRAM kullanımı da bayağı yüksek.

Eki Görüntüle 267910
Powershell aracını yönetici olarak çalıştırın, ardından bu komutu girin.

iwr -useb https://christitus.com/win | iex

Debloat kısmından önerilenleri seçip yapabilirsiniz.

WinUtil Recep Bey'in videosu vardı diye hatırlıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi stabil olması için LTSC geçmen lazım, stabilite ve hafiflik ayrı şey. Hafif olsun diyorsan en hafif şekilde yapmak için kernel ayarlarıyla oynaman ve telemetriyi bayağı azaltman gerekiyor. Ayrıca Microsoft Edge'ye karşıma, kullanmadığın bölümlerini kırp çünkü Edge'in çekirdeğe bağlandığını düşünüyorum. Silince bazı kişilerde sistem sorunlu çalışıyor.

Eki Görüntüle 267910

Ben sadece oyun oynamak için Windows kullanan birisi olarak Windows 11'i stabil hale getirmenin hiçbir yolunu bulamadım. 1.02 gün stabil kalıyor, sonrasında ise oyunlarım droplanmaya başlıyordu. Çözüm Windows 10'a downgrade etmek.

Stabillik ve hafiflik farklı şeylerdir. Sizin istediğiniz şey hafiflik. Windows 11 şu an gayet stabil, ama hafif kesinlikle değil. Hafifletmek için debloat yöntemleri denenebilir, LTSC geçilebilir veya Tiny11 gibi sürümler kullanılabilir. Ayrıca üstte de söylendiği gibi Edge'in sadece kendisini kaldırın, Webview araçlarını kurcalamayın. Onlar artık sistemin çoğu yerine bağlı.

Chris Titus kullanın.

Powershell aracını yönetici olarak çalıştırın, ardından bu komutu girin.

iwr -useb https://christitus.com/win | iex

Debloat kısmından önerilenleri seçip yapabilirsiniz.
Bunu ben de deneyeceğim, önerdiğiniz ayarlar var mı hocam?

Stabillik ve hafiflik farklı şeylerdir. Sizin istediğiniz şey hafiflik. Windows 11 şu an gayet stabil, ama hafif kesinlikle değil. Hafifletmek için debloat yöntemleri denenebilir, LTSC geçilebilir veya Tiny11 gibi sürümler kullanılabilir. Ayrıca üstte de söylendiği gibi Edge'in sadece kendisini kaldırın, Webview araçlarını kurcalamayın. Onlar artık sistemin çoğu yerine bağlı.

Bunu ben de deneyeceğim, önerdiğiniz ayarlar var mı hocam?
Ayarların hepsini hatırlamıyorum maalesef.