16 GB RAM varsa boşta 5 GB kullanıyor normal bir şey bu Windows 10 kullanırkende aynıydı bende.

Şimdiyedek Windows tabanlı Windows 7, Windows 10 ve Windows 11 kullandım Linux tarafında ise Debian, Arch, Fedora gibi çoğu popüler dağıtımı kullandım ama hiçbiri Windows 11 kadar sorunlu olamaz.

Şimdi şırayla bütün kötü gördüğüm şeyleri sıralamaya başlayayım.

-Boştayken 4 ile 5 GB RAM arası tüketmesi.
-Edge denen nalet tarayıcının silinmemesi.
-Dosya yönetcisinin 5 ile 10 saniye arası açılması.
-Ekranın durduk yere arada kararması ve 5 saniye sonra düzelmesi.
-İnterneten uygulama indirirken zorla Microsoft Store'a yönlendirmesi.
-Dosya sisteminin çok karışık olması(genel Windows sorunu)
-Bilgisayar açılırken veya kapanırken kafasına göre güncelleme yapması(önemli bir işim olsa ne yapacağım?)
-WSL'in düzgün çalışmamaşı.
-Zorla Microsoft'un hizmetlerine beni sokmaya çalışması.
-Bataryanın diğer işletim sistemlerine nazaran daha az süre idare etmesi.
-Blender'de çok basit şeyler yaparken bile sürekli donması(Linux'ta hiç yaşamıyorum)
-Wi-Fi sürücüsünü bile otomatik görüp kurmaması.

Okuduğunuz gibi bu sorunların hiçbirini aynı sistemde denediğim Windows 10 da ve kullandığım hiçbir Linux dağıtımında yaşamadım.

Dediğim sorunlar için sizin bildiğiniz bir çözüm var mı?

Bosta RAM kullanımı, yasadıklarının %90'ını yasamadım.
Sistem ne?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (9).webp
    Ekran Görüntüsü (9).webp
    765 KB · Görüntüleme: 91
Benim de çok sevdiğim bir isletim sistemi olmadı ama seve seve gerekirse de SEVE SEVE kullanmak zorundayız. Çünkü Windows 10 desteğinin bitmesine az kaldı.

Benim de çok sevdiğim bir isletim sistemi olmadı ama seve seve gerekirse de SEVE SEVE kullanmak zorundayız. Çünkü Windows 10 desteğinin bitmesine az kaldı.
Sistemi babamla ortak kullanıyoruz normalde linux kuruluidi ne yazıkki iş amaçlı ms office gerekince geçmek zorunda kaldık

Sistemi babamla ortak kullanıyoruz normalde linux kuruluidi ne yazıkki iş amaçlı ms office gerekince geçmek zorunda kaldık
Tarayıcıdan kullanabiliyorsunuz. Babanız için özel tarayıcı olarak Edge seçersiniz. Oradan hesaplarını yürütür. Siz de linux kullanmaya devam edersiniz. AMD için Linux daha iyi.

Microsoft tekel olmaya devam ettikçe hiçbir zaman doğru dürüst bir geliştirme yapmayacaklar.
Tekelliği sarsılamaz. Belki MacOS setup.exe dosyası ile kurulabilir bir işletim sistemi olduğu zaman sarsılabilir. Linux zaten pek hızlı bir artacağını düşünmüyorum nundan 10 20 yıl sonra ancak Linux Vakıfı etkili olur.