@CRT_User Bu gecikme ve FPS muhabbetleri, OS tweak paylaşan kişilere göre mesela tamamen vakit kaybı olarak görülüyor. O zaman neden OS debloat ettin madem halinden memnunsun?
Beni tanıyorsun, Windows XP kullanıyorum. Yan sistemimde onu bile debloat ettim, ISO 500 MB'den 100 MB'ye düştü. Debloat + tweak düşük gecikme için her zaman şart.

IMG_20260530_001712 (2).webp
IMG_20260617_111114 (1).webp

Onu da bilmeyen var, uğraşmayan bilmez. Videolar clickbait oluyor haliyle ama bilmeyene belki katkısı olur. Bize bir faydası olmaz, biz yeri geldiğinde destekleriz de hatta ama 1 FPS verme muhabbeti yanlış. RAM Timing'e de aynı bahaneler üretildi. OLED vs IPS paneldeki fark kadar aşikar. Gün gibi ortada yani. Anlamamak için astigmat ya da katarakt olmak lazım.

@fortunee Yapılan içeriği asla küçümsemiyorum yani, her emeğe saygım var. Sonuçta uğraşılmış, bir kesime hitap eder. Benim kızdığım nokta insanların sadece kendi doğrularını doğru, geri kalanı yanlış olarak aksettirmesi. Bu RAM timing mesela uğraşmayan ne olduğunu ya da ne işe yaradığını bilebilir mi? Keza Custom OS de öyle, Debloat'tan farklı kavramlar bunlar.

1785765340740.webp

Yok ya bunun savunulacak veya desteklenecek bir tarafı yok bence. :hehehe: tanımadığım birine Defender'ı kapatabiliyor musun tam şekilde söylesene demezdim.:hehehe:

Eki Görüntüle 270900

Yok ya bunun savunulacak veya desteklenecek bir tarafı yok bence. :hehehe: tanımadığım birine Defender'ı kapatabiliyor musun tam şekilde söylesene demezdim.:hehehe:
En son bir YouTuber'da böyle video çekti, FPS arttırma. İsim vermeyeyim, @Ayhan Dönmez hocam tanıyor. Hatta kendisi RAM ayarları da yapacağım deyince videoda heyecanlandık, acaba tuning mi yapacak, ne olacak? BIOS'a girip EXPO açtı, çıktı, başka bir şey yapmadı. :D

En son bir YouTuber'da böyle video çekti, FPS arttırma. İsim vermeyeyim, @Ayhan Dönmez hocam tanıyor. Hatta kendisi RAM ayarları da yapacağım deyince videoda heyecanlandık, acaba tuning mi yapacak, ne olacak? BIOS'a girip EXPO açtı, çıktı, başka bir şey yapmadı. :D

İşte bu insanlarda neden her şeyi bilmişlik sendromu var, çözemiyorum ben onu. Misal OS'den ISO'dan ayar'dan anlarız ama BIOS'dan enine boyuna @Ayhan Dönmez kadar anlamıyorum. Kalkıp da RAM ayarı yapamam; ha belki AI ile deneye deneye bir şeyler başarırız ama onun vereceği ayarlar kadar stabil iyi olur mu, muamma. İnsanlar önce ne olduğunu bilmeli.