Merhaba arkadaşlar,
Oyun bilgisayarı laptopuma Windows 11 Pro 25H2 otomatik olarak güncellendi. Güncellendikten sonra bazı oyunlarım açılmamaya başladı. İnternetten araştırdım, birçok yöntem denedim; fakat bir işe yaramadı. Örneğin The Battle for Middle-Earth (TM) II yükledim; bu oyunun maalesef orijinal lisans oyunu yok, bu yüzden internet indirip yükledim. Daha önceki Windows 11 Pro 23H2'de hiçbir sorun yoktu, güncellemeden sonra bu sorunlarla kaşılaştım. Çözümü var mıdır? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Oyunların açılmaması sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Ayarlar > Windows Update bölümüne gidin.
- Mevcut güncellemeleri kontrol edin ve gerekli güncellemeleri yükleyin.
2.
Sürücüleri Güncelleyin:
- Aygıt Yöneticisi’ni açın (Windows tuşu + X > Aygıt Yöneticisi).
- Ekran kartı sürücünüzü sağ tıklayarak "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
- Ayrıca, diğer donanım sürücülerini de güncelleyin.
3.
Uyumluluk Modunu Deneyin:
- Oyun dosyasına sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin.
- Uyumluluk sekmesine gidin.
- “Bu programı uyumluluk modunda çalıştır” seçeneğini işaretleyin ve önceki bir Windows sürümünü (örneğin Windows 10) seçin.
4.
DirectX ve Visual C++ Yenileyin:
- Microsoft’un resmi web sitesinden DirectX ve Visual C++ Redistributable paketlerini indirip kurun.
5.
Oyun Dosyalarını Onarın:
- Eğer Steam üzerinden bir oyun ise, oyun kitaplığında oyuna sağ tıklayıp "Dosyaları doğrula" seçeneğini seçin.
- Diğer platformlar için de benzer dosya onarım seçeneklerini kontrol edin.
6.
Güvenlik Duvarı ve Antivirüs Kontrolü:
- Bazı güvenlik yazılımları oyunları engelleyebilir. Geçici olarak devre dışı bırakmayı deneyin.
- Windows Güvenlik Duvarı ayarlarını kontrol edin ve oyunu eklemeyi deneyin.
7.
Oyun Ayarlarını Kontrol Edin:
- Oyun içindeki ayarları düşürmeyi veya varsayılan ayarlara dönmeyi deneyin.
8.
Temiz Önyükleme:
- Windows arama çubuğuna “msconfig” yazın ve Çalıştır’ı açın.
- "Hizmetler" sekmesine gidin ve "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle" kutusunu işaretleyin.
- “Tümünü devre dışı bırak” seçeneğine tıklayın ve ardından “Başlangıç” sekmesinden “Görev Yöneticisi”ni açarak tüm başlangıç öğelerini devre dışı bırakın. Bilgisayarı yeniden başlatın.
Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, oyunun teknik ayrıntılarını (örneğin, sistem gereksinimleri ve hata mesajları) paylaşmanız iyi olur.