Swirls

Uzman
Öncelikle merhaba,

Ben yaklaşık 6-7 ay önce bilgisayarimin SSD'sini yükseltmek ve Windows 11'e geçirtmek için bir bilgisayarciya gittim ve adam da dedi ki ben sana Windows 11 Pro key giriverdim ben buradan ayarlıyorum dedi. Ben de bir şey diyemedim ve verdiği şu an gitti, nedenini anlamadım. Bilgisayarı falan güncelledim, ondan sonra gitti. Bu korsan keyi nasıl yapıyorlar? Bir sorun yaratır mı? Şu an galiba internette satılan 150 TL'lik keylerden alacağım, onlarda hangi siteyi önerirsiniz? bir bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de arkadaşım için almayı düşünüyordum. Ne gibi sorun çıkabilir?

Genellikle firmalardan koparılarak satılıyor. SağlamLisans gibi yerlerden alın bir sorun çıkmaz. Ama MAS kullanmak daha mantıklı. En azından kaynak koduna erişebiliyorsunuz.

Anahtar belirsiz, açık kaynaklı sunucu üstünden erişim güvenli?
Doğru yerden alırsan ikisi de güvenli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anahtar belirsiz, açık kaynaklı sunucu üstünden erişim güvenli?
açık kaynaklı sunucu üzerinden erişim tsforge yöntemi yanlış hatırlamıyorsam bütün yöntemler değil. doğrudan offline yapılan aktivasyonun sunucuyla bir işi yok.

Anahtar bile yok.
Microsoft'un sunucularını kandırıyor etkinleştirme yapmışsın gibi.
Açık kaynak ve kodları da BAT olarak yazılmış 150 bin kişi yıldızlamış, güvenli.
Açık Kaynak ve güvenli, bir önceki versiyonunun kodlarını bizzat kendim tek tek gözden geçirdim. Offline aktivasyonun yaptığı şey sisteme bir adet key kaydetmek, keyin doğrulanması için gereken sunucu bağlantısını deaktive etmek, daha sonra normalde keyi aktivasyona gönderip aktive olunca oluşturulan şu key kayıtlıdır kayıt başarılıdır ticket dosyasını kendi kendine oluşturmak sonra sunucu bağlantısını aktive etmek. Kendim windows 11den rahatsız olduğum için keyimi yakıp win10'a döndüm MAS ile aktifleştirip. 11 keyim boşta duruyor.

ille de key alicam prestijim olması lazım vs diyorsanız alabilirsiniz ben de bir sorun yaşayan görmedim.

açık kaynaklı sunucu üzerinden erişim tsforge yöntemi yanlış hatırlamıyorsam bütün yöntemler değil. doğrudan offline yapılan aktivasyonun sunucuyla bir işi yok.

Açık Kaynak ve güvenli, bir önceki versiyonunun kodlarını bizzat kendim tek tek gözden geçirdim. Offline aktivasyonun yaptığı şey sisteme bir adet key kaydetmek, keyin doğrulanması için gereken sunucu bağlantısını deaktive etmek, daha sonra normalde keyi aktivasyona gönderip aktive olunca oluşturulan şu key kayıtlıdır kayıt başarılıdır ticket dosyasını kendi kendine oluşturmak sonra sunucu bağlantısını aktive etmek. Kendim windows 11den rahatsız olduğum için keyimi yakıp win10'a döndüm MAS ile aktifleştirip. 11 keyim boşta duruyor.

ille de key alicam prestijim olması lazım vs diyorsanız alabilirsiniz ben de bir sorun yaşayan görmedim.
HWDI de sunucu üzerinden etkinleşiyor. Bunda ve onda direkt Microsoft sunucusu var.
Hayır açık kaynaklı sunucu kurulumu Online Kms yönetimde var.

Doğru yerden alırsan ikisi de güvenli.
OEM veya toplu anahtarlar zaten resmi dağıtılıyor ama kullanımı sorunlu. Diğeri tamamen script'i güvenli olan sunucuda kötü niyetli kimsenin çıkmamasını beklemek.
Doğrudan offline derken? Sunucuya bağlanıp kaydettirdiğin anahtarı, sunucuyu devre dışı bırakınca kayıt ettirmiş ve kandırmış oluyorsun da kayıt öncesi ve sırasında bir şey yemezsen ve güncelleme derdinde yoksa çalışır mı? Devre dışı bırakmadan önce kullandığın script güvenliyse ve ticket dosyaları, registry gibi izler de risk yoksa çalışır.