Windows 11 Pro için lisans önerisi

elweald 15

Uzman
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Güvenli bir şekilde alabileceğim lisans önerebilir misiniz? Ayrıca hangi çeşidini almam gerektiği konusunda bilgilendirirseniz sevinirim.

3-5 kuruş fazla ver, Retail al, kafan rahat olsun. Sağlamlisans gibi bilindik sitelerden şaşma.

Key almak yerine MAS kullanabilirsiniz.

Tamam ama işin rengi yasal boyuta gelince değişiyor. Sonuçta bu yöntemle Microsoft’un kapısından biletsiz girmiş oluyorsun ve elinde, malın sana ait olduğuna dair ne bir fatura ne de yasal bir belge oluyor. Ev kullanıcısı için belki çok dert değil; kimse gelip kapını çalmaz. Ama yarın öbür gün iş yerinde veya ticari bir ortamda bunu yaparsan ve denetime denk gelirsen, o bedava sandığın yöntem sana astarı yüzünden pahalıya patlar. Ayrıca piyasada neredeyse bir dürüm parasına ömürlük ve faturalı lisans almak varken, scriptlerle kodlarla uğraşıp arka kapıdan dolanmak bana biraz gereksiz risk almak gibi geliyor. Yani tercih senin tabii.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam satın alınan keylerin nereden geldiği de belli değil ki. Hem bu yöntemle zararlı çıkanı ben şimdiye dek hiç görmedim. Kurumsal bir firma için bakılıyorsa da fiyat sorunu yoktur diye düşünüyorum. Haklısınız ama tercih meselesi her türlü.

OEM ile arasındaki fark nedir hocam.

Retail lisans doğrudan senin şahsına aittir ve donanımdan bağımsızdır. Yani yarın bilgisayarını değiştirdiğinde, anakartın yandığında veya sıfırdan yeni bir sistem topladığında, sahip olduğun bu lisansı eski bilgisayardan kaldırıp yenisine aktarabilirsin lisans hakkın ömür boyu seninle gelir.

OEM lisans ise senin şahsına değil, o an kullandığın bilgisayarın anakartına tanımlanır ve onunla eşleşir. Bu lisans türü tek bir bilgisayarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır, dolayısıyla anakartını değiştirirsen veya bilgisayarını yenilersen lisans hakkın o donanımla birlikte ölür ve yeni bilgisayar için tekrar lisans satın alman gerekir.

söylediklerinde haklılık payı kesinlikle var, o ucuz lisansların çoğu zaten gri pazar dediğimiz toplu lisanslama fazlalıklarından veya farklı bölgelerden geliyor ancak işin kilit noktası paranın nereye gittiğinden ziyade senin elinde tuttuğun belgedir. Sen o cüzi parayı verdiğinde, kaynağı ne olursa olsun elinde yasal olarak geçerli bir fatura ve satın alma kanıtı oluyor ki bu seni hukuki olarak koruyan tek kalkan, oysa script kullandığında sistem ne kadar temiz çalışırsa çalışsın günün sonunda elinde hiçbir yasal dayanak olmuyor.

Zarar görmeme konusuna gelince, Microsoft bireysel kullanıcıyı şu an sıkmıyor çünkü pazar payını korumak istiyor ama bu durumun yarın değişmeyeceğinin veya scriptin arka planında bir güncelleme ile sistemin kilitlenmeyeceğinin garantisini kimse veremez. Kurumsal tarafta ise bütçe sorunu yok demek biraz iyimser bir yaklaşım çünkü özellikle KOBİ'ler maliyet kısmaya çalışırken bu hatalara düşüp ciddi denetim cezalarıyla karşılaşabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…