evyapimiayran 4

Üyecik
Windows 11 Pro key alacağım. Genelde en güvenilir olarak Sağlam Lisans önerilmiş fakat Sağlam Lisans'ın sitesinde key, OEM ve Retail lisans olarak üçe ayrılmış durumda. OEM ve Retail lisanslar hakkında genel bir bilgim var fakat "key" olarak geçen ürün diğerlerinin yarı fiyatından daha ucuz. Format sonrası kullanılamayan, MAK keymiş fakat dediğim gibi yarı fiyatından daha uygun. Sık sık format atmayı seven birisi de değilim. O nedenle şimdilik onu almamda bir sakınca var mıdır? PowerShell ile yapmak istemiyorum, o yüzden bu konu hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.

Windows 11 Pro Key
Windows 11 Pro OEM Lisans Key
Windows 11 Pro Retail Lisans Key

Son düzenleme:
Retail key bildiğin eskiden kutulu satılan key demek. Anakarta falan gömülmez PC'den PC'ye aktarabilirsin. OEM ise anakarta gömülü gelen, markaların PC'ye yüklü şekilde gönderdiği key tipidir ve başka PC'de çalışmaz. En ucuz olan ise KMS tipi keydir ve detaya girmeden söyleyeyim genellikle ilk Win Update ile uçar gider. Ücretsizdir, 10 liraya da satılır 100 liraya da satılır tamamen "işçilik" ücretidir.

Bu internette satılanlar neyin nesidir tam bilmiyorum ama genellikle Win Update ile uçmaz ilk formata kadar kalır. Ben en son buradan aldım 5 tane. PC tamiri yapıyorum o yüzden 5 tane aldım tabi siz 1 tane alın çünkü keyleri kullanmadığınız zaman 30 gün falan gibi bir son kullanma tarihi olabiliyor. Eskiden 10 dakikada gönderirlerdi bu 24 saat kadar sürdü ama sıkıntı yok hepsi çalışıyor. Ki zaten bedeli 10 tl yani, risk yok gibi bir şey... https://www.hepsiburada.com/microso...inlestirme-p-HBCV00009XU72N?magaza=KeybudurTR

Son düzenleme:
Retail key bildiğin eskiden kutulu satılan key demek. Anakarta falan gömülmez PC'den PC'ye aktarabilirsin. OEM ise anakarta gömülü gelen, markaların PC'ye yüklü şekilde gönderdiği key tipidir ve başka PC'de çalışmaz. En ucuz olan ise KMS tipi keydir ve detaya girmeden söyleyeyim genellikle ilk Win Update ile uçar gider. Ücretsizdir, 10 liraya da satılır 100 liraya da satılır tamamen "işçilik" ücretidir.
Güzel açıklamışsınız hocam, teşekkürler.

Siz satıcıya yazdığınızda, onlar tekrar key atıyor genelde. Hangisini aldığınızın fazla bir önemi yok. PowerShell yönteminde para harcamayacaksınız sadece fark yok bilginiz olsun.
Teşekkürler hocam. PowerShell yöntemine karşı ufak şüphelerim vardı fakat biraz daha araştırınca gereksiz olduğunu farkettim. Bir miktar daha araştırıp o şekilde de halledebilirim. Tekrardan teşekkürler.

Retail olduğundan emin olduğunuz en ucuzunu alabilirsiniz. Ben 6 yıl önce Amazon'dan 5 TL'ye almıştım. 3. bilgisayarım hala kullanıyorum.