Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

S C O

Uzman
Makaleler
1
Merhaba Arkadaşlar,

Günaydın, herkese selamlar ve sevgiler. Ben yakın zamanda Windows 11 Home sürümünden Windows 11 Pro sürümüne geçtim.

Home sürümde Valorant oynarken işlemci FPS değerim 200-300 arasıydı. Fakat Pro sürümüne geçtikten sonra FPS sabit şekilde 60’ın üstüne çıkmıyor. Valorant ayarlarına baktım, FPS sınırlandırması kapalı, sabit değil.

Monitörüm 60Hz, evet düşük olduğunun farkındayım ama FPS değerinin bu kadar sınırlı kalması bana çok garip geldi.

Merhaba arkadaşlar,

Günaydın, herkese selam ve sevgiler. Ben yakın zamanda Windows 11 Home sürümünden Windows 11 Pro sürümüne geçtim.

Home sürümde Valorant oynarken işlemci FPS değerim 200-300 arasıydı. Fakat Pro sürümüne geçtikten sonra FPS sabit şekilde 60'ın üstüne çıkmıyor. Valorant ayarlarına baktım, FPS sınırlandırması kapalı, sabit değil.

Monitörüm 60Hz, evet düşük olduğunun farkındayım ama FPS değerinin bu kadar sınırlı kalması bana çok garip geldi.

Monitörünüz 60 Hz ise V-Sync oyunun FPS'sini 60'a sabitler o ayarı kontrol edin bir.

AMD kullanıyorsanız driverdan V-Sync kapatın ayrıca oyun ayarından da kapatın. Windows editionları FPS'i etkilemez, etkilese bile 300 FPS gibi bir değer en en en fazla 295 civarına düşer veya 305 civarına artar.

Arkadaşlar çözüm olarak sayılır mı bilmiyorum ama ben sorunu bu şekilde hallettim.
Ayarlar > Oyun Modu > Grafikler kısmına girin, Valorant ikonunu bulun. Orada GPU tercihi çıkıyor, onu Yüksek Performans olarak ayarladım.

Ben şahsen bu şekilde çözdüm sorunumu. Sizin sisteminizde farklı olabilir, kesin çözüm diye söylemiyorum ama kendi yaptığımı paylaşmak istedim. Şu an hiçbir sorun kalmadı. İşlemci FPS’si yine 250-300 arası gidip geliyor..