Ömer_Yeter
Yetkin
Windows 11'den 10'a geçtim ve geçerken aklıma Windows 11 kullanırken görev çubuğundaki bir program, oyunu sağ tık görevini sonlandır seçeneğini kullandığım geldi. Bu seçeneği Windows 10'da kullanabilir miyim?
Yanlış hatırlamıyorsam var. Geliştirici seçenekleri gibi bir yer vardı. Oradan açılıyordu.Windows 11'den 10'a geçtim ve geçerken aklıma Windows 11 kullanırken görev çubuğundaki bir program, oyunu sağ tık görevini sonlandır seçeneğini kullandığım geldi. Bu seçeneği Windows 10'da kullanabilir miyim?
Yanlış hatırlamıyorsam var. Geliştirici seçenekleri gibi bir yer vardı. Oradan açılıyordu.
Yine açılıyordu yani.
22H2'de kullanıyordum.
Bu arada dediğim yöntemi denediniz mi?Hocam özellikle birden fazla uygulama oyun açıksa görev çubuğunda hayat kurtarır bu seçenek.
HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell
Galiba bu yöntem işe yarar baktım ama kodlara bakılırsa çalışır gibi. Ama ayarlardan zaten açılıyor.ChatGPT'den söyle bir cevap aldım ama ne kadar sağlıklı çalışır emin değilim.
- Windows + r tuşlarına basın ve "Regedit" yazıp enter tuşuna basın.
- Kayıt defteri editörü açıldığında şu yola gidin:
Kod:HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell- Sağ tıklayıp yeni > anahtar seçin ve adını "görevi sonlandır" olarak belirleyin.
- Bu yeni "görevi sonlandır" anahtarına sağ tıklayıp yeni > anahtar diyerek altına "command" anahtarını oluşturun.
- "Command" anahtarını seçip sağdaki panelde "(varsayılan)" öğesine çift tıklayın.
- değer verisi kısmına şu komutu yazın:
Taskkill /f /im %1- Tamam'a basın ve kayıt defteri editörü'nü kapatın.
Hemen deniyorum hocam.ChatGPT'den söyle bir cevap aldım ama ne kadar sağlıklı çalışır emin değilim.
- Windows + r tuşlarına basın ve "Regedit" yazıp enter tuşuna basın.
- Kayıt defteri editörü açıldığında şu yola gidin:
Kod:HKEY_CLASSES_ROOT\*\shell- Sağ tıklayıp yeni > anahtar seçin ve adını "görevi sonlandır" olarak belirleyin.
- Bu yeni "görevi sonlandır" anahtarına sağ tıklayıp yeni > anahtar diyerek altına "command" anahtarını oluşturun.
- "Command" anahtarını seçip sağdaki panelde "(varsayılan)" öğesine çift tıklayın.
- değer verisi kısmına şu komutu yazın:
Taskkill /f /im %1- Tamam'a basın ve kayıt defteri editörü'nü kapatın.