Çıkış nedeni Linux'ta imza problemi yaratmak ve gelir kapısı elde etmekti. Başardılar. Şu an bu konuyu açılmasının sebebi 2013'te alınan bu karar. Bilgisayar satıcılarının SecureBoot'u açık yollaması üzerine anlaşmalar yapılmıştı.

Üzgünüm ama bir kaynağın eskimiş olması sunduğu bilgilerin geçersiz olduğu anlamına gelmiyor. Günümüzde de Ubuntu'nun haraç kapısı ve Linux caydırıcısı olmak dışında son kullanıcıya yönelik bir etkisi de yok.

Hardware immutable root of trust'dan başlayıp userland programlara kadar uzanan verifikasyon zincirini kırmış oluyorsun. Yani evet, çok büyük bir sorun ama prensipte. Onunla bununla işim olmaz kim niye beni hacklesin diyorsan bir şey olmaz.

Hardware immutable root of trust'dan başlayıp userland programlara kadar uzanan verifikasyon zincirini kırmış oluyorsun. Yani evet, çok büyük bir sorun ama prensipte. Onunla bununla işim olmaz kim niye beni hacklesin diyorsan bir şey olmaz.
Kim beni niye hacklesin diye bir şey yoktur. "Bir şey olmaz" gibi tabirler klişedir. Vulnerable iseniz bu zaten bir nedendir. Secure boot pratikte herkes için faydası vardır. Konu sahibinin kullanmasında fayda var.

Kim beni niye hacklesin diye bir şey yoktur. "Bir şey olmaz" gibi tabirler klişedir. Vulnerable iseniz bu zaten bir nedendir. Secure boot pratikte herkes için faydası vardır. Konu sahibinin kullanmasında fayda var.
Maalesef Arch'ın Secure Boot desteği yok, o yüzden kapatmak zorundayım. Tek seçeneğim bu.