Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Resim kopyalarken yanlışlıkla, binlerce resimi masaüstüne kopyaladım. Bu esnada bilgisayar kasıldı, her şey karman çorman oldu. Bu sırada resimler masaüstüne sığmadı ve ekranın yan tarafına taştı. Düzelttim ama aklıma takılıyor, Windows 11'de yan kısımlarını nasıl kontrol edebiliyoruz? Belki resim kalmıştır yan tarafta, gözümden kaçmıştır. Düzeltmek isterim kontrol ettikten sonra.

Bununla ilgili net bir şey göremedim yaptığım araştırmada. Resim ile işaretledim, ok ile gösterdiğim yerin arkasına taştı simgeler dahil her şey.

Ekran görüntüsü 2025-08-21 153205.webp

Masaüstünde CTRL+a yap silinmeyecek olanları CTRL ile seçimden çıkar sonra delete yap. Bir şey varsa zaten silinir.

Hocam işaretledim. Masaüstünde olan her şey seçildi, ama bunları silmek istemiyorum.

Yan tarafa kaçma yapınca, manuel tek tek bulup sildim bu işlem öncesinde. Şu anda bu şekilde gözüküyor.

Ekran görüntüsü 2025-08-21 155136.webp

Windows + P tuşuna basıp sadece bilgisayar ekranını seçer misiniz?
Eki Görüntüle 176026
Normalde ikincil ekran olmadan pek olmaması gerekir ama sanki uzat modundaymış gibi duruyor. Bir de simgeler sağa kaçtı diyorsunuz. Onun için bunu bir deneyin.

Evet sağa kaçtı uygulamalar. Tek tek manuel bulup sildim ama aklımda soru işaretleri kaldı. Tamamen silebildim mi kaçanları emin olamadım. Ekran görüntüsü aldım. Doğru mu kontrol edebilir misin? Bu şekilde seçili bende de.

Ekran görüntüsü 2025-08-21 155048.webp

Hocam işaretledim. Masaüstünde olan her şey seçildi ama bunları silmek istemiyorum.

Yan tarafa kaçma yapınca, manuel tek tek bulup sildim bu işlem öncesinde. Şu anda bu şekilde gözüküyor.

Tamam işte şu an ekrandakileri silmek istemiyorsunya her şey seçili iken CTRL'ye basılı tut ve silmek istemediklerini CTRL'ye basılı tutarken sol tıkla seçim kalkacak. Hepsine böyle tıkla daha sonra delete ile sil de eğer görünmeyen varsa silinecek ya da sileyim mi diye soracak.

Tamam işte şu an ekrandakileri silmek istemiyorsunya her şey seçili iken CTRL'ye basılı tut ve silmek istemediklerini CTRL'ye basılı tutarken sol tıkla seçim kalkacak. Hepsine böyle tıkla daha sonra delete ile sil de eğer görünmeyen varsa silinecek ya da sileyim mi diye soracak.

Hocam teşekkür ediyorum, denedim bir şey çıkmadı. Manuel sanırım hepsini temizlemişim. @Yasin Alemdağ

@Gece komik olan nedir peki? "hahaha" emojisi atmışsın, sebebini anlayamadım? Açıklar isen sevinirim.

Benim de başıma gelmişti, komikti, güldüm. Dert edinme bu kadar küçük şeyleri.

Anladım, teşekkür ederim açıklaman için. Yok dert edinmek değil, anlayamadım o yüzden. Bende sinirden güldüm zaten ilk başta. Bazen konu açıp destek beklerken, enteresan ve garip emojiler atılıyor. Antipatik oluyorlar, farkında değiller.

@pesimist34 panel ayarlarımda sıkıntı yok sanırım? Karşılaştırdım senin resim ile. Zaten diğer seçenekleri seçemiyorum, seçtiğinde tekrar açınca eski ilk haline dönüyor. :)