Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

yigitsacli

Uzman
Selam anakartı değiştim sistemim 73.1 saniyede açılıyor. Çözümü nelerdir?
Önceki kartım ASUS A620M-K 8-10 saniye civarında açılıyordu.
Şimdiki kartım ise MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi 73 saniyede açılıyor ve ayrıca reset attığım zaman ekran gelmiyor kesinlikle, tamamen gücü kesip başlatınca ekran geliyor.
Sistemimde 32 GB 6000MHz RAM mevcuttur.
İşlemcim Ryzen 5 7500F
Gerekli bilgileri paylaşabilirim.

Çözüm
Memory Context Restore "enable" olacak şekilde yapmayı dener misiniz?

Bu özellik bir süredir bozuktu, etkinleştirilmesi Windows'un açılışta mavi ekran vermesine neden oluyordu, bu nedenle üreticiler bu özelliği kapatıyor/devre dışı bırakıyordu. Bu özelliğin kapatılması, belleğinizin artık her açılışta yeniden "eğitilmesi" gerektiği anlamına geliyor, bu da uzun açılış sürelerine sebep oluyor.
Memory Context Restore "enable" olacak şekilde yapmayı dener misiniz?

Bu özellik bir süredir bozuktu, etkinleştirilmesi Windows'un açılışta mavi ekran vermesine neden oluyordu, bu nedenle üreticiler bu özelliği kapatıyor/devre dışı bırakıyordu. Bu özelliğin kapatılması, belleğinizin artık her açılışta yeniden "eğitilmesi" gerektiği anlamına geliyor, bu da uzun açılış sürelerine sebep oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Selam anakartı değiştim sistemim 73.1 saniyede açılıyor. Çözümü nelerdir?
Önceki kartım ASUS A620M-K 8-10 saniye civarında açılıyordu.
Şimdiki kartım ise MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi 73 saniyede açılıyor ve ayrıca reset attığım zaman ekran gelmiyor kesinlikle, tamamen gücü kesip başlatınca ekran geliyor.
Sistemimde 32 GB 6000MHz RAM mevcuttur.
İşlemcim Ryzen 5 7500F.
Gerekli bilgileri paylaşabilirim.

Windows 10 kurun. Yeni sistemde nasıldır bilmiyorum ama eski bir sistemde artış yaşadım Windows 10'a geçince.