Çözüldü Windows 11 sistem kendi kendine kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burakyvzzx

Çalışkan
Merhaba saygıdeğer forum üyeleri çözümünü bulamadığım bir problem yaşıyorum. CMD ile Windows dosyalarımı tarattığım zaman hatalı veya eksik bir dosya bulmuyor. Windows updatelerimide yaptım fakat uygulama veya program fark etmeksizin kendi kendine kapatıyor sistem stopcode hataları veriyor. Güncel ISO dosyaları indirilip defalarca format atıldı Memtest 86 ile test yapıldığında RAM'ler problemsiz çıktı SSD testinde sağlık %99 çıkıyor. Başına gelen veya çözümü için yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

@Recep Baltaş üstadım yardımm.

Çözüm
Hocam, hızlı başlatmayı kapat, ağ sürücülerini güncelle. Windows Update hataları için CMD'yi yönetici olarak açıp verdiğim komutları çalıştır. Son olarak, sfc /scannow ve DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarıyla sistem dosyalarını onar. Kapanmalar devam ederse donanım kaynaklı olabilir.
Sistem kendi kendine kapanıyorsa güç kaynağını, sıcaklıkları ve BIOS güncellemelerini kontrol et. Ekran kartı ve chipset sürücülerini DDU ile temizleyip yeniden yükle. "Olay Görüntüleyicisi"nden hata kodlarını incele. RAM XMP’yi kapat, overclock yaptıysan sıfırla. Hata kodlarını paylaşırsan daha iyi yardımcı olabilirim.

Öncelikle merhaba hocam güç kaynağı sıcaklık olarak bir sorunum yok. BIOS güncellemesini yaptım DDU ıle silip yeniden kurdum ekran kartımı RAM XMP açık hocam OC yok hata kodlarını nasıl paylaşabilirim? Tekrar yeni ISO dosyası ile kurulum yaptım bu arada.

Merhaba hocam, güç ve sıcaklık sorun yoksa hata kodlarını kontrol edelim. Olay Görüntüleyicisi'ni aç, Windows günlükleri > sistem sekmesine gir, kırmızı hataları bul ve kodları paylaş. BlueScreenView veya WhoCrashed ile de detaylı hata bilgisi alabilirsin.

Hocam alt alta yazıyorum müsadenizle daha mavi ekran vermedi ama verince onu da paylaşırım isterseniz. sadece arada bi chrome veya dosyaları oyunları kapatıyor.

Kod:
netprofm hizmet şu hata ile sona erdi:
Aygıt hazır değil.
sppsvc hizmeti beklenmedik şekilde sona erdi.  Bu durum 1 defa oluştu.  120000 milisaniye içinde şu düzeltme eylemi uygulanacak: Hizmeti yeniden başlat.
15:11:25, ‎28.‎02.‎2025 tarihinde gerçekleşen önceki sistem kapanışı beklenmiyordu.
Windows, 0xC00000D4 hata durumuyla hızlı başlatma yapamadı.
Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.
Yazıcı Uzantıları ve Bildirimleri hizmeti, etkileşimli bir hizmet olarak işaretli.  Ancak sistem, etkileşimli hizmetlere izin vermeyecek şekilde yapılandırıldı.  Bu hizmet düzgün çalışmayabilir.
Preshutdown denetimi alındıktan sonra Windows Update hizmeti düzgün kapatılmadı.
Cihaz İlişkilendirme Hizmeti bir uç nokta bulma hatası algılandı.
Yükleme Hatası: Windows, şu güncelleştirmeyi 0x80240016 hatası ile yükleyemedi: Intel - SoftwareComponent - 2408.5.4.0.
DHCPv4 istemci hizmeti durduruldu. Kapatma Bayrağı değeri: 1
Yükleme Hatası: Windows, şu güncelleştirmeyi 0x80073D02 hatası ile yükleyemedi: 9MSSGKG348SP-MicrosoftWindows.Client.WebExperience.
Yükleme Hatası: Windows, şu güncelleştirmeyi 0x80242016 hatası ile yükleyemedi: 2025-x64 tabanlı Sistemler için Windows 11 Version 24H2 02 Toplu Güncelleştirmesi (KB5051987).
Yazılım Koruması hizmeti beklenmedik şekilde sona erdi.  Bu durum 1 defa oluştu.  120000 milisaniye içinde şu düzeltme eylemi uygulanacak: Hizmeti yeniden başlat.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, hızlı başlatmayı kapat, ağ sürücülerini güncelle. Windows Update hataları için CMD'yi yönetici olarak açıp verdiğim komutları çalıştır. Son olarak, sfc /scannow ve DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth komutlarıyla sistem dosyalarını onar. Kapanmalar devam ederse donanım kaynaklı olabilir.

Son düzenleme:
Çözüm
Stopcode dökümlerini paylaşır mısınız?

Üstadım stopcodeden sonra tekrar format atmıştım bilgisayara şu an ıcın vermedı ama öncekilere bakabiiliyor muyuz bilmiyorumda.

Hocam kapanmadan kusursuz tamamladım hepsini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…