Arkadaşlar, bugün Windows 11'e geçis yaptim ancak Valorant'a girmeye calistigimda Vanguard surekli hata veriyordu ben de arastirdiktan sonra BIOS üzerinden Secure Boot ayarlarını yaptim. Kaydedip yeniden baslattiktan sonra görüntü gelmedi. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bilgisayar calisiyor ancak ekran kartinin isiklari belli bir sure yandiktan sonra donuyor ve sonra yanmaya devam ediyor.
Gigabyte anakartlarda var olan bir sorun. Ekran kartının UEFI desteklemediği durumda UEFI ve UEFI'ye bağlı özellikler(secure boot mesela) etkinleştirildiğinde direkt görüntü alamıyorsunuz. UEFI destekleyen bir ekran kartı takılıp manuel olarak CSM'nin tekrar açılması veya servise gönderilip bunun sizin için yapılması lazım. BIOS pilini çıkarmak ayarları sıfırlayacağından çözüm olabilir belki ama kesin değil.
Gigabyte anakartlarda var olan bir sorun. Ekran kartının UEFI desteklemediği durumda UEFI ve UEFI'ye bağlı özellikler(Secure Boot mesela) etkinleştirildiğinde direkt görüntü alamıyorsunuz. UEFI destekleyen bir kart takılıp manuel olarak CSM'nin tekrar açılması veya servise gönderilip bunun sizin için yapılması lazım.
Gigabyte anakartlarda var olan bir sorun. Ekran kartının UEFI desteklemediği durumda UEFI ve UEFI'ye bağlı özellikler(Secure Boot mesela) etkinleştirildiğinde direkt görüntü alamıyorsunuz. UEFI destekleyen bir ekran kartı takılıp manuel olarak CSM'nin tekrar açılması veya servise gönderilip bunun sizin için yapılması lazım. BIOS pilini çıkarmak ayarları sıfırlayacağından çözüm olabilir belki ama kesin değil.
Gigabyte anakartlarda var olan bir sorun. Ekran kartının UEFI desteklemediği durumda UEFI ve UEFI'ye bağlı özellikler(Secure Boot mesela) etkinleştirildiğinde direkt görüntü alamıyorsunuz. UEFI destekleyen bir ekran kartı takılıp manuel olarak CSM'nin tekrar açılması veya servise gönderilip bunun sizin için yapılması lazım. BIOS pilini çıkarmak ayarları sıfırlayacağından çözüm olabilir belki ama kesin değil.
Hocam baktim simdi, benim anakartta 4 tane CMOS demiri var. Bu 4 demire de ayni anda mı metal bir şey yedirmem lazim yoksa 1 tanesine degdirmem yeterli mi?
Hocam baktim simdi benim anakartta 4 tane CMOS demiri var bu 4 demirede ayni andamı metal bir şey dyedirmem lazim yoksa 1 tanesine degdirmem yeterli mi?
Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ...
GIGABYTE Q-Flash Plus ile BIOS'u güncellemek için işlemci, RAM veya ekran kartı takmanıza gerek yok. Bu özellik ile sistem açılmasa dahi BIOS güncelleyebilirsiniz. USB belleğe yeni bir BIOS dosyası indirin ve kaydedin (gigabyte.bin olarak yeniden adlandırın), ardından özel Q-Flash Plus düğmesine basın ve hazırsınız!
İşte adım adım Q-Flash Plus ile BIOS güncelleme
Anakart 24 PIN ve işlemci 8 PIN güç kablosunu takın, PSU açık olsun.
Güncel BIOS dosyasını indirin, ZIP'ten çıkartın ve BIOS dosya adını ve uzantısını Gigabyte.Binolarak...
Bende o sorun yok hocam.
RX 580 kartla Secure Boot'u çok rahat açıyorum.
Yalnız şu an Windows 10 kullandığım için kapattım.
Hem öyle bir şey olsaydı bile muhtemelen BIOS flashback bu hatayı düzeltirdi.
Arkadaşlar, bugün Windows 11'e geçis yaptim ancak Valorant'a girmeye calistigimda Vanguard surekli hata veriyordu ben de arastirdiktan sonra BIOS üzerinden Secure Boot ayarlarını yaptim. Kaydedip yeniden baslattiktan sonra görüntü gelmedi. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bilgisayar calisiyor ancak ekran kartinin isiklari belli bir sure yandiktan sonra donuyor ve sonra yanmaya devam ediyor.