Deren

Uzman
Arkadaşlar, bugün Windows 11'e geçis yaptim ancak Valorant'a girmeye calistigimda Vanguard surekli hata veriyordu ben de arastirdiktan sonra BIOS üzerinden Secure Boot ayarlarını yaptim. Kaydedip yeniden baslattiktan sonra görüntü gelmedi. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bilgisayar calisiyor ancak ekran kartinin isiklari belli bir sure yandiktan sonra donuyor ve sonra yanmaya devam ediyor.

Gigabyte anakartlarda var olan bir sorun. Ekran kartının UEFI desteklemediği durumda UEFI ve UEFI'ye bağlı özellikler(secure boot mesela) etkinleştirildiğinde direkt görüntü alamıyorsunuz. UEFI destekleyen bir ekran kartı takılıp manuel olarak CSM'nin tekrar açılması veya servise gönderilip bunun sizin için yapılması lazım. BIOS pilini çıkarmak ayarları sıfırlayacağından çözüm olabilir belki ama kesin değil.

Gigabyte anakartlarda var olan bir sorun. Ekran kartının UEFI desteklemediği durumda UEFI ve UEFI'ye bağlı özellikler(Secure Boot mesela) etkinleştirildiğinde direkt görüntü alamıyorsunuz. UEFI destekleyen bir kart takılıp manuel olarak CSM'nin tekrar açılması veya servise gönderilip bunun sizin için yapılması lazım.

Ekran kartım Gigabyte Aorus 3070 destekliyor mu UEFI?

Gigabyte anakartlarda var olan bir sorun. Ekran kartının UEFI desteklemediği durumda UEFI ve UEFI'ye bağlı özellikler(Secure Boot mesela) etkinleştirildiğinde direkt görüntü alamıyorsunuz. UEFI destekleyen bir ekran kartı takılıp manuel olarak CSM'nin tekrar açılması veya servise gönderilip bunun sizin için yapılması lazım. BIOS pilini çıkarmak ayarları sıfırlayacağından çözüm olabilir belki ama kesin değil.

Simdi baktim destekliyormuş.

Gigabyte anakartlarda var olan bir sorun. Ekran kartının UEFI desteklemediği durumda UEFI ve UEFI'ye bağlı özellikler(Secure Boot mesela) etkinleştirildiğinde direkt görüntü alamıyorsunuz. UEFI destekleyen bir ekran kartı takılıp manuel olarak CSM'nin tekrar açılması veya servise gönderilip bunun sizin için yapılması lazım. BIOS pilini çıkarmak ayarları sıfırlayacağından çözüm olabilir belki ama kesin değil.

BIOS pili konusunda yarın deneyip yazarim geri.

Son düzenleyen: Moderatör:
Clear CMOS nasıl yapılıyor?

Hocam baktim simdi benim anakartta 4 tane CMOS demiri var bu 4 demirede ayni andamı metal bir şey dyedirmem lazim yoksa 1 tanesine degdirmem yeterli mi?

BIOS flashback ile son sürüm BIOS'u yeniden yazdırın ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
Başka çözümü yok.

BIOS flashback özelliği sorunu çözebilir.

Bende o sorun yok hocam.
RX 580 kartla Secure Boot'u çok rahat açıyorum.
Yalnız şu an Windows 10 kullandığım için kapattım.
Hem öyle bir şey olsaydı bile muhtemelen BIOS flashback bu hatayı düzeltirdi.

Arkadaşlar, bugün Windows 11'e geçis yaptim ancak Valorant'a girmeye calistigimda Vanguard surekli hata veriyordu ben de arastirdiktan sonra BIOS üzerinden Secure Boot ayarlarını yaptim. Kaydedip yeniden baslattiktan sonra görüntü gelmedi. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bilgisayar calisiyor ancak ekran kartinin isiklari belli bir sure yandiktan sonra donuyor ve sonra yanmaya devam ediyor.

BIOS flashback yapar mısınız lütfen. Clear CMOS ile sorunu cözebileceğinizi sanmıyorum.