yvz
Uzman
Yusuf Ipek'in Linux videoları ilgimi cekiyordu daha sonra bir gun dualboot yapmayı anlattıgı bir videoyu yukledi, hatta bir 1-2 saat sonra Techolay'ın YouTube kanalında dualboot videosu yayınlandı. Daha sonra videodakilerin aynısını yapıp Kali Linux'u kurdum. O gece Steam'i falan yukluyordum FPS testi icin Minecraft yuklemistim ve FPS yaklasık olarak 2 kat artmıstı. Daha sonra bunu CS2 gibi oyunlarda denemek istedigimde alanın yetersiz oldugunu fark ettim ve bilgisayarı yeniden baslatıp boot menusunden Windows 11'e girdim. Daha sonra disk yonetiminden Kali Linux'a ayırdıgım alanı arttıracaktım ama arastırma yaptığımda (Kali Linux'a ayırdıgım alan en sag taraftaydı ) Windows'ta sadece sagdaki depolama alanlarının soldakilere aktarılabilecegini ogrendim. Yani silip Linux'u tekrar yuklemekten baska carem yoktu. Disk yonetiminden Kali Linux'a ayırdıgım alanı sildim ve yukleme isini sonraki gune bıraktım. Daha sonra diger gun bilgisayarı acarken siyah bir ekranda GRUB no resources yazıyordu. Meğerse ben sadece isletim sisteminin dosyalarını silmisim ve EFI klasoru hala duruyor. Yani Windows'u otomatik olarak baslatmıyor. O yazıyı aldıktan sonra tustan bilgisayarı kapa AC yaptım ve boot menusunden Windows 11'i sectim. O gunden beri sadece boot menusunden Windows'a giriliyor yoksa otomatik olarak Kali Linux'a girmeye calısıyor. Nasıl Windows'un otomatik olarak acılmasını saglayabilirim?