Windows 11 sizce değer mi?

TRFX

Başarılı
Makaleler
1
Yer
TURKİYE
Herkesin bir kez bu konu hakkında konuştuğu kimisinin "yok geçilmez" dediği kimisinin ise "geçilir tabii baksana" dediği o işletim sistemini objektif olarak bakalım.

Windows 11 nedir?​

Kısaca Windows 10'nun makyajlanmış hali. Grafik arayüzünde ciddi değişiklikler ve yenilikler olsa da temelde 2'si de aynı.

Windows 11'in sistem gereksinimleri neler?​

• 4 GB RAM.
  • Modern bir işlemci.
  • TPM [2.0]
  • Secure Boot.
  • UEFI[12 yıllık cihazlarda bile var].
  • 80 GB üstü bir SSD.
Windows 11 SSD için yaratılmış bir işletim sistemi. HDD ile kullanırsanız sık sık %100 disk sorunu gibi sorunlar ile karşılaşırsınız.

Windows 11 eskisi gibi sorunlu mu?​

Hayır, son 2 yılda gelen güncellemeler ile Windows 11'deki hatalar giderilmeye devam ediyor. 22H2, 23H2 ve 24H2 sistemin köklü değişikler barındıran güncellemeleri.

Windows 11'e şu anlık geçmeye gerek var mı?​

Bu cevabı siz vereceksiniz. 2025 yılına kadar Windows 10 kullanılabilir olacak. Fakat daha sonrası malum. Sisteminiz yeterli ise geçmenizi tavsiye ederim.

Peki siz Windows 11 hakkında ne düşünüyorsunuz?​

Hocam tam olarak makyajlanmış hali değil de neyse.

Windows 10'nun yaygınlaşma nedeni bence son Windows sürümü olarak lanse edilmesi.

Windows 11, Windows 10'un makyajlanmış halidir, bunda şaşılacak bir şey yok. Güncellik olması amacıyla Windows 11 kullanıyorum ama Windows 10'u kullanan kişilerin sayısı da az değil. Ben eski Laptopumda Windows 10 kullanıyorum mesela, 11 yükleme gibi bir düşüncem yok.

tam olarak makyajlanmış hali değil
Öyle. NT Kernel bile halen NT 10 olarak gösteriliyor. Windows 10'un sürücüleri 11'de çalışıyor. Windows 11'in eski sürümlerinde Windows 10'un görev çubuğunu ve başlat menüsünü kolay bir şekilde aktif edebiliyordun adamlar silmekle bile uğraşmamıştı.

Windows 10'nun yaygınlaşma nedeni bence son Windows sürümü olarak lanse edilmesi.

Windows 8'deki hataları örttüğü ve o dönem öne çıkan bir işletim sistemi olduğu için tercih edildi bence.

Win11 şu an son derece stabil durumda bence. 10. nesil işlemcili sistemle sorunsuz kullanıyorum.

Windows 11 nedir?​

Kısaca Windows 10'nun makyajlanmış hali. Grafik arayüzünde ciddi değişiklikler ve yenilikler olsa da temelde 2'si de aynı.

Tam olarak aynı değil. Windows 11, yeni sistemler için daha uyumlu çalışıyor. Yeni nesil işlemcilerdeki verimlilik ve performans çekirdeklerini daha iyi ayırt edebiliyor ve daha iyi şekilde çalıştırabiliyor. Temelde evet birbirlerine yakınlar ancak "Windows 10'un makyajlanmış hali" de değil.

Windows 11 nedir?​

Windows 11'in ilk sürümü çıktığında dediğiniz doğruydu, ancak 23H2 sürümünden sonra Windows 11 ve Windows 10'un aynı olduğu söylenemez. Sonuçta, çekirdekte birtakım değişiklikler yapıldı ve yeni WDDM sürümleri tanıtıldı.

Peki siz Windows 11 hakkında ne düşünüyorsunuz?​

Windows 8 ve Windows 10 hakkında ne düşünüyorsam, aynısını Windows 11 için düşünüyorum; iğrenç bir işletim sistemi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…