Mordor Kumpircisi

Becerikli
Dün Rufus ile UEFI kurulum USB'si oluşturup PC'ye format attım ama daha sonra fark ettim ki Windows'u kurulu olmayan başka bir diskten boot ediyor. BIOS'tan ön yükleme ayarlarına baktığımda Windows'u kurmuş olduğum SSD hiç yer almıyor bile. Daha önce birçok kez format attım ilk kez bu tür bir sorunla karşılaşıyorum. Nerede hata yapıyorum acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows SSD'ye kurulmuştur. Burada bir sorun yok. Ama Bootloader, HDD içindedir. HDD sökerseniz Windows boot etmez bile.

HDD eğer Disk ise, Windows format esnasında bootloader'ı Disk 0'a koyar.

Bootloader'ı da SSD'ye almak için kendiniz bir bootloader bölümü oluşturabilirsiniz.

Windows SSD'ye kurulmuştur. Burada bir sorun yok. Ama Bootloader, HDD içindedir. HDD sökerseniz Windows boot etmez bile.

HDD eğer Disk ise, Windows format esnasında bootloader'ı Disk 0'a koyar.

Bootloader'ı da SSD'ye almak için kendiniz bir bootloader bölümü oluşturabilirsiniz.

Teşekkür ederim üstadım, Benim PC'de biri harici harddisk olmak üzere toplam dört depolama birimi var Windows kurulum ekranındaki disk yönetiminde kafam allak bullak oldu. Ben de kurulum yapacağım SSD haricindeki diğer depolama birimlerini söküp kurulum yaptım ve düzeldi. Şimdi Bios menüsünde Boot Priority kısmında Windows boot manager M2 SSD görünüyor.

diskmgmt.msc'den bakabilirsin Bootloader dosyası 100-200 MB HDD diskinin yanında görünüyorsa HDD'dedir. Bende aynı sorunu yaşıyorum mesela M.2 SSD'ye Windows kuruyorum ama Bootloader'i diğer diske yazıyor. Format atarken SATA SSD'yi ya da HDD'yi çıkarmakta fayda var :)

diskmgmt.msc'den bakabilirsin Bootloader dosyası 100-200 MB HDD diskinin yanında görünüyorsa HDD'dedir. Bende aynı sorunu yaşıyorum mesela M.2 SSD'ye Windows kuruyorum ama Bootloader'i diğer diske yazıyor. Format atarken SATA SSD'yi ya da HDD'yi çıkarmakta fayda var :)
Evet ben de aynen disk yönetiminden o şekilde fark ettim zaten, sonra da bios'dan baktım HDD'den boot ediyor. En temizi kurulum yapacağım SSD haricindeki diğer SSD ve HDD'leri çıkarıp format atmakta buldum çözümü. :)