atakan

Yetkin
Bilgisayarı dün gece güncelledim. Güncellenmesi uzun sürdü sonra bilgisayarı açtığımda uygulamaları açtığımda izin istedi. HOI4 oynarken Alt Tab attığımda dondu ve FM oynarken oyun 30 FPS gibiydi. Yüklenmemiş güncellemeler de var. Bir önceki sürüme geçebiliyor muyum yoksa düzgün güncelleme gelmesini beklemeli miyim?

1731362477772.webp

Bir önceki sürüme geçebiliyor muyum
Ayni menude, ''Guncellestirme gecmisi'' sekmesinde, ''Guncellestirmeleri kaldir'' altinda kaldirilabilen guncellestirmeleri kaldirmak icin secenekleri gorebilirsiniz. Guncellemeyi ne zaman yaptiginizi hatirliyorsaniz ve kaldirabiliyorsaniz, kaldirip tekrar durumu gozlemleyebilirsiniz. Bazi guncellestirmeler kaldirilamayabiliyor.

Buna ek olarak yeni gelen guncellestirmeleri yapip, durumun degisip degismedigine de bakabilirsiniz ancak bunu yaptiktan sonra onceki yaptiginiz guncellestirmeyi kaldirma olasiliginiz dusebilir. Bu yuzden bunu denemeden once Sistem Geri Yukleme noktasi olusturun derim. Bu sayede durum degismez veya daha kotulesirse sistemin su anki haline donup, guncellestirmeyi kaldirip tekrar deneyebilirsiniz. Bu arada belirttiginiz durumlar beni biraz ekran karti suruculerinizin guncel olmadigi konusunda da suphelendirmedi degil, kontrol edin derim.

Hatta sistem diskinizde Sistem Geri Yukleme penceresinde ''Koruma'' secenegini acmaniz ve guncelleme yapmadan once bir geri yukleme noktasi olusturmaniz da faydali olacaktir, gelecege not olsun diye belirteyim dedim. Boyle durumlarda size ciddi zaman kazandirir.

Ayni menude, "guncellestirme gecmisi" sekmesinde, "guncellestirmeleri kaldir" altinda kaldirilabilen guncellestirmeleri kaldirmak icin secenekleri gorebilirsiniz. Guncellemeyi ne zaman yaptiginizi hatirliyorsaniz ve kaldirabiliyorsaniz, kaldirip tekrar durumu gozlemleyebilirsiniz. Bazi guncellestirmeler kaldirilamayabiliyor.

Buna ek olarak yeni gelen guncellestirmeleri yapip, durumun degisip degismedigine de bakabilirsiniz ancak bunu yaptiktan sonra onceki yaptiginiz guncellestirmeyi kaldirma olasiliginiz dusebilir. Bu yuzden bunu denemeden once sistem geri yukleme noktasi olusturun derim. Bu sayede durum degismez veya daha kotulesirse sistemin su anki haline donup, guncellestirmeyi kaldirip tekrar deneyebilirsiniz. Bu arada belirttiginiz durumlar beni biraz ekran karti suruculerinizin guncel olmadigi konusunda da suphelendirmedi degil, kontrol edin derim.

Hatta sistem diskinizde sistem geri yukleme penceresinde "koruma" secenegini acmaniz ve guncelleme yapmadan once bir geri yukleme noktasi olusturmaniz da faydali olacaktir, gelecege not olsun diye belirteyim dedim. Boyle durumlarda size ciddi zaman kazandirir.

Güncelleştirme kaldırma yerinde iki tane güncelleme var ve biraz baktım bu güncellemede herkes benimle benzer hatalar almış ve çokça olumsuz yorum var o yüzden yeni güncellemeleri yapmak yerine güncellemeleri kaldırıp eski sürüme geçeceğim ve ekran kartı sürücülerim güncel FM24 de FPS düşüşleri dalgalanmalar oluyor güncellemeden önce olmuyordu.

Dün yaptığım güncellemelerde bu güncelleme var.

1731370672331.webp

Kaldırılan güncelleştirmelerde ise bu güncellemeler var.

1731370796357.webp

Son düzenleme:
Güncelleştirme kaldırma yerinde iki tane güncelleme var ve biraz baktım bu güncellemede herkes benimle benzer hatalar almış ve çokça olumsuz yorum var o yüzden yeni güncellemeleri yapmak yerine güncellemeleri kaldırıp eski sürüme geçeceğim ve ekran kartı sürücülerim güncel FM24 de FPS düşüşleri dalgalanmalar oluyor güncellemeden önce olmuyordu.

Dün yaptığım güncellemelerde bu güncelleme var.

Eki Görüntüle 97848

Kaldırılan güncelleştirmelerde ise bu güncellemeler var.

Eki Görüntüle 97849
Windows 10'a eski diyorlar alın size hızlı (!) modern işletim sistemi pehh. Cidden 11 e o kadar çok şans verdim ki her seferinde hayal kırıklığı yaşıyorum...:mad: İşin garibi sistemim 11 e tam uyumlu yani.
Cilala parlat sonra aynı işletim sistemini sun kullanıcıya brova yani bravo.
Yeniliğe asla karşı değilim ama sen Windows 7'den sonra 8.1 bir gibi bir sistem yapmışın ya. Seversiniz sevmessiniz ama işletim sistemi dediğin böyle olur. Windows 10 bile bir nebze kabul edilebilir bir durumda ama Windows 11 şu an hala berbat durumda.
Bir işletim sistemi bu kadar laglı olamaz betada değil artık 4 yıl oldu bu sistem çıkalı ayıp ya.
Microsoft'un Windows 11'i geliştiren ekibi kovması lazım bence ve evet Windows 10'un desteğinin bitmesine 1 yıl kalmış hala 11 de sorunlar devam ediyor.:rolleyes: