stetra

Uzman
Yer
İzmir
Merhaba arkadaşlar,

BIOS da güncel, her bir şey güncel ama sistem siyah ekranda çok bekliyor. 40-50 saniye sonrası Windows ekranı geliyor.

Sistem geç açılıyor.
  • Intel Ultra 7 265K
  • MSI Gaming Plus Wi-Fi Z890
  • G.SKILL DDR5 6000 MHz CL32
  • Samsung 990 Pro 1 TB
  • ASUS Prime RTX 5070 Ti
  • Windows 11

BIOS ayarlarında Settings kısmına gelip oradan Advanced bölümüne girmen lazım. Açılan ekranda Windows OS Configuration kısmı olacak. Orada Fast Boot ve MSI Fast Boot seçeneklerini Enabled yap lütfen. Windows 11’de bu ayarlar kapalı olunca bekleme süresi biraz uzayabiliyor.

Bir diğer önerim ise, Denetim Masası’ndan Güç Seçenekleri bölümüne girip Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmına tıklamak. Oradan Hızlı başlatmayı aç seçeneğini etkinleştir lütfen.

BIOS ayarlarında settings kısmına gelip oradan Advanced bölümüne girmen lazım. Açılan ekranda Windows OS Configuration kısmı olacak. Orada Fast boot ve MSI Fast boot seçeneklerini enabled yap lütfen. Windows 11'de bu ayarlar kapalı olunca bekleme süresi biraz uzayabiliyor.

Bir diğer önerim ise, Denetim Masası'ndan güç seçenekleri bölümüne girip güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmına tıklamak. Oradan hızlı başlatmayı aç seçeneğini etkinleştir lütfen.

Çok teşekkür ederim. Deneyeceğim.

BIOS ayarlarında settings kısmına gelip oradan Advanced bölümüne girmen lazım. Açılan ekranda Windows OS Configuration kısmı olacak. Orada Fast boot ve MSI Fast boot seçeneklerini enabled yap lütfen. Windows 11'de bu ayarlar kapalı olunca bekleme süresi biraz uzayabiliyor.

Bir diğer önerim ise, Denetim Masası'ndan güç seçenekleri bölümüne girip güç düğmelerinin yapacaklarını seçin kısmına tıklamak. Oradan hızlı başlatmayı aç seçeneğini etkinleştir lütfen.

Merhaba dediklerinizi yaptım bu sefer de daha erken açılıyor ama BIOS ekranına geçmek için gelen ekranda klavye devreye girmiyor. Windowwsa girince klavye çalışıyor. Del tuşuna basıpta BIOS'a giremiyorum.

Son düzenleme: