Rooster

Becerikli
Merhaba dostlar;

Windows 11 Pro'ya geçtim geçen hafta ama oyuna girdikten sonra Alt+Tab yaptığım da siyah ekran da kalıyor. Sesler vs. her şey geliyor ama kesinlikle başka işlem yapamıyorum. Sonra ikinci formatı attım acaba yanlış mı yaptım diye, şimdi ise oyunda 1. ve 2. kez yapınca olmuyor ama 3. kez Alt+Tab yapınca yine oluyor. Bunun çözümü nedir acaba? İş yerinde arkadaşın da başına geliyormuş, lütfen yardım ederseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar;

Windows 11 Pro'ya geçtim geçen hafta ama oyuna girdikten sonra Alt+Tab yaptığım da siyah ekran da kalıyor. Sesler vs. her şey geliyor ama kesinlikle başka işlem yapamıyorum. Sonra ikinci formatı attım acaba yanlış mı yaptım diye, şimdi ise oyunda 1. ve 2. kez yapınca olmuyor ama 3. kez Alt+Tab yapınca yine oluyor. Bunun çözümü nedir acaba? İş yerinde arkadaşın da başına geliyormuş, lütfen yardım ederseniz çok sevinirim.
Bu sorun oldukça yaygındır ve genellikle grafik veya masaüstü yöneticisi ile ilişkilidir. Aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

Çözüm Adımları:​

1. Grafik Sürücülerini Güncelle:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Aygıt Yöneticisi"ni seçin.
- "Ekran kartları" bölümünü genişletin.
- Ekran kartınıza sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
- "Otomatik olarak güncel sürücü yazılımını ara"yı seçin.

2. Oyunu Tam Ekran Moduna Alın:
- Oyun ayarlarına gidin ve ekran modunu "Tam Ekran" olarak değiştirin.
- Bazı oyunlar pencere modunda düzgün çalışmayabilir.

3. Oyun Modunu Kontrol Edin:
- Windows ayarlarını açın (Windows + I).
- "Oyun" bölümüne gidin ve "Oyun Modu" seçeneğini etkinleştirin ya da devre dışı bırakmayı deneyin.

4. Düşük Gecikme Modunu Kapatın:
- "Oyun" ayarlarının içinde "Oyun DVR" veya "Oyun Kaydı" gibi seçenekleri kontrol edin ve kapatın.

5. Windows Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Başlat menüsüne tıklayın, "Ayarlar"ı açın, "Güncelleme ve Güvenlik"i seçin ve "Güncellemeleri kontrol et" seçeneğine tıklayın.

6. Grafik Ayarlarını Değiştirin:
- Oyun ayarlarından grafik kalitesini azaltmayı veya çözünürlüğü düşürmeyi deneyin.
- Bazı durumlarda, daha düşük ayarlar sorunları çözebilir.

7. Oyun İçin Uygulama Önceliğini Arttırın:
- Görev Yöneticisi’ni açın (Ctrl + Shift + Esc).
- Oyun sürecini bulun, sağ tıklayın ve "Önceliği değiştire" seçeneğinden "Yüksek" olarak ayarlayın.

8. Sanal Masaüstünü Kapatın:
- Windows + Tab ile sanal masaüstünü açın ve açık sanal masaüstünü kapatmayı deneyin.

Bu adımları takip ettikten sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik detay gerekebilir.