144

Üstün
Makaleler
1
Microsoft’un bu hamlesinin temelinde “Windows Temel Güvenlik Modu” (Windows Baseline Security Mode) var. Bu yeni yaklaşımla birlikte işletim sistemi, varsayılan olarak yalnızca Microsoft tarafından onaylanmış ve dijital imzaya sahip uygulama ile sürücülerin çalışmasına izin verecek. Elbette eski yazılımlarını kullanmak isteyenler için bu korumayı aşmanın yolları bulunacak ancak sistemin standart hali artık çok daha korumacı bir kimliğe bürünüyor. Bu durum, kullanım kolaylığı ile güvenlik arasındaki dengenin biraz daha güvenlik tarafına kaydığını kanıtlıyor.

Kaynak:

Son düzenleyen: Moderatör:
Microsoft’un bu hamlesinin temelinde “Windows Temel Güvenlik Modu” (Windows Baseline Security Mode) var. Bu yeni yaklaşımla birlikte işletim sistemi, varsayılan olarak yalnızca Microsoft tarafından onaylanmış ve dijital imzaya sahip uygulama ile sürücülerin çalışmasına izin verecek. Elbette eski yazılımlarını kullanmak isteyenler için bu korumayı aşmanın yolları bulunacak ancak sistemin standart hali artık çok daha korumacı bir kimliğe bürünüyor. Bu durum, kullanım kolaylığı ile güvenlik arasındaki dengenin biraz daha güvenlik tarafına kaydığını kanıtlıyor.

Kaynak:

Bununla birlikte sistems uygulama izinleri özelliği de gelecek.Yani whatsapp uygulama izinlerini tek tek ayarlayabileceksiniz.
Konusunu dün açmayı unuttum.

Varsayılan güvenlik seviyesi yükseliyor: İmzasız ya da hatalı imzalı bileşenler engellenecek; istisnalar iz bırakacak şekilde yönetilecek.
İzinler sadeleşiyor: Uygulamalar hassas kaynaklara erişirken kullanıcıdan tek tek onay alacak; bu onaylar daha sonra geri çekilebilecek.
Geliştiriciler için şeffaflık: Uygulamalar, korumaların aktif olup olmadığını ve kendileri için tanımlı istisnaları API’ler üzerinden sorgulayabilecek; buna göre kurulum ve hata senaryolarını daha iyi yönetecek.