Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

6Okan6

Çalışkan
Windows 11'imin başlangıç açılış programlarında "Realtek HD Audio" programı var. Bu galiba bilgisayar ses ile alakalı. Ama başlangıçta neden otomatik açık gelmiş anlamadım. Bunu başlangıç açılış programlarından kapatırsam ne olur?

Çözüm
Söylediğiniz gibi bilgisayarın ses sürücüsü ile alakalı o. Otomatik çalışıyor ki bilgisayarınız açıldığı gibi ses sürücüsü aktif olsun.

"Bu program, ses donanımınızın düzgün çalışmasını sağlar ve ses kalitesini optimize etmek için arka planda çalışır. Başlangıçta otomatik olarak açılması, sesle ilgili işlemlerin hızlı ve sorunsuz gerçekleşmesini destekler."
Söylediğiniz gibi bilgisayarın ses sürücüsü ile alakalı o. Otomatik çalışıyor ki bilgisayarınız açıldığı gibi ses sürücüsü aktif olsun.

"Bu program, ses donanımınızın düzgün çalışmasını sağlar ve ses kalitesini optimize etmek için arka planda çalışır. Başlangıçta otomatik olarak açılması, sesle ilgili işlemlerin hızlı ve sorunsuz gerçekleşmesini destekler."

Son düzenleme:
Çözüm
Kapatılsa da ses geliyor. Windows'un ses denetimine benzeyen Realtek arayüzünün açık gelmesini sağlıyor. Kapatmanız bir sorun oluşturmayacaktır. Arayüzündeki ayarları Windows'un kendi ayarlarından da yapabiliyorsunuz.

Eski sistemimde hep kapalı kullandım. Hatta bu sistemde başlangıç girdisini büyük ihtimalle Autoruns üzerinden silmişim. Denetim masası üzerinden istediğiniz zaman açabilirsiniz.

2025-06-23_14-20.webp

2025-06-23_14-17.webp