Merhaba arkadaşlar. Windows 11'de Microsoft 365 hub uygulamasına veya yeni eklenen mobil cihaz entegrasyonuna giriş yapmak isteyip de giriş penceresi saliselik belirip kapandığı için giriş yapamıyorsanız doğru yerdesiniz. Hemen sorunu çözmeye başlayalım.
Yazılı anlatım yerine videolu anlatım tercih edenler için videolu anlatım:
İlk olarak Windows + R tuşuna basıp Çalıştır'ı açıyoruz ve
Daha sonra
Daha sonra değeri 1 yapıp Tamam diyoruz:
Bunu yaptıktan sonra sisteminiz Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni açmak için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerektiğini söyleyecektir. Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve tekrar deniyoruz:
Evet, gördüğünüz gibi artık giriş yapma penceresi sorunsuz açılıyor. Uygulamaya girişimizi yapıyoruz ve kullanmaya başlıyoruz.
Giriş yaptıktan sonra isterseniz tekrar Regedit'e girip bahsettiğim EnableLUA değerini tekrar 0 yapıp UAC'yi tekrar tamamen kapatabilirsiniz. Uygulamalarınız çalışmaya devam edecektir, yeter ki uygulamalardan kazara çıkış yapmayın. Eğer uygulamalarda hesabınızdan kazara bile olsa çıkarsanız o zaman tekrar bu rehberi uygulamanız gerekecek.
İşte bu şekilde Windows 11'de bazı uygulamalarda yaşanan giriş yapma penceresinin saliselik belirip kapanma sorununu çözebilirsiniz.
Yazılı anlatım yerine videolu anlatım tercih edenler için videolu anlatım:
Bu sorun, sisteminizde UAC'yi (Kullanıcı Hesabı Denetimi) kayıt defterinden tamamen kapatmanızdan kaynaklanmaktadır. Bunun nedeni ise tüm UWP uygulamalarının Sandbox ile çalışması ve yönetici yetkileriyle çalışan yazılımlarla iletişim kuramaması. Normalde UAC'yi kapattığınızda çoğu Windows uygulaması Sandbox ile çalışmaya devam ettiği için giriş yapma penceresi o uygulamanın kaynaklarına erişebiliyor. Fakat bazı spesifik uygulamalar (Microsoft 365 hub uygulaması veya Ayarlar'daki mobil cihazlar sayfası) UAC kapalıyken yönetici yetkileriyle çalışabiliyor. Bu da oturum açma penceresini besleyen Accounts Control Host'un açılırken yetki hatası almasına (Access is Denied - Erişim Engellendi (0x80070005 - ERROR_ACCESS_DENIED)) neden oluyor ve bu nedenle giriş yapma penceresi belirip kapanıyor.
Bunu kanıtlayan olay günlüğü girdisi:
Bunu kanıtlayan olay günlüğü girdisi:
İlk olarak Windows + R tuşuna basıp Çalıştır'ı açıyoruz ve
regedit yazıp Enter'a basıyoruz:Daha sonra
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System yoluna gidiyoruz ve sağ taraftan EnableLUA değerini bulup çift tıklıyoruz:Daha sonra değeri 1 yapıp Tamam diyoruz:
Bunu yaptıktan sonra sisteminiz Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni açmak için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerektiğini söyleyecektir. Bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz ve tekrar deniyoruz:
Evet, gördüğünüz gibi artık giriş yapma penceresi sorunsuz açılıyor. Uygulamaya girişimizi yapıyoruz ve kullanmaya başlıyoruz.
Giriş yaptıktan sonra isterseniz tekrar Regedit'e girip bahsettiğim EnableLUA değerini tekrar 0 yapıp UAC'yi tekrar tamamen kapatabilirsiniz. Uygulamalarınız çalışmaya devam edecektir, yeter ki uygulamalardan kazara çıkış yapmayın. Eğer uygulamalarda hesabınızdan kazara bile olsa çıkarsanız o zaman tekrar bu rehberi uygulamanız gerekecek.
İşte bu şekilde Windows 11'de bazı uygulamalarda yaşanan giriş yapma penceresinin saliselik belirip kapanma sorununu çözebilirsiniz.
Son düzenleme: