emrsty

Uzman
Anakartımı bugün değiştirdim; ancak Windows'u boot ettiğimde bir hata ile karşılaştım ve muhtemelen anakart sürücüleri kurulu olmadığı için Ethernet üzerinden internete bağlanamadım, telefonumdan USB tethering yaparak sistemi sıfırlamayı denesem de bir sonuç alamadım; bu durumu verilerimi kaybetmeden nasıl düzeltebileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlatın. açılan menüde Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Komut İstemi (Command Prompt) yapın. Sonra dir C: sonraicacls C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\Ngc /T /Q /C /RESET ve rd /s /q C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\Ngc düzelir.

Son düzenleme:
Çözüm: NGC Klasörünü Temizleyerek PIN Kilidini Kaldırmak

Windows'un "Güvenlik ayarları değişti" hatası vermesinin sebebi, C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\Ngc dizinindeki kimlik doğrulama dosyalarının bozulmasıdır.

Uygulama Adımları:

• Giriş ekranındayken Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlat.
  • Açılan mavi menüde Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Komut İstemi (CMD) yolunu izle.

CMD ekranı açıldığında şu komutları sırasıyla gir:

Kod:
icacls C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\Ngc /T /Q /C /RESET

Kod:
rd /s /q C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\Ngc

Sonra bilgisayarı yeniden başlat. Windows, PIN verilerini bulamadığı için seni doğrudan Microsoft hesabı şifrenle giriş yapmaya yönlendirecektir. Açtıktan sonra Ayarlar kısmından yeni bir PIN oluşturabilirsin.