Windows 11’de ‘Bir sorun oluştuğundan dolayı PIN’iniz kullanılamıyor’ hatası

emrsty

Uzman
Anakartımı bugün değiştirdim; ancak Windows'u boot ettiğimde bir hata ile karşılaştım ve muhtemelen anakart sürücüleri kurulu olmadığı için Ethernet üzerinden internete bağlanamadım, telefonumdan USB tethering yaparak sistemi sıfırlamayı denesem de bir sonuç alamadım; bu durumu verilerimi kaybetmeden nasıl düzeltebileceğim konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Güvenli modda denediniz mi? Pardon başlığı unuttum.

Shift tuşuna basılı tutarak yeniden başlatın. açılan menüde Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Komut İstemi (Command Prompt) yapın. Sonra dir C: sonraicacls C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\Ngc /T /Q /C /RESET ve rd /s /q C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\Ngc düzelir.

Son düzenleme:
Çözüm: NGC Klasörünü Temizleyerek PIN Kilidini Kaldırmak

Windows'un "Güvenlik ayarları değişti" hatası vermesinin sebebi, C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\Ngc dizinindeki kimlik doğrulama dosyalarının bozulmasıdır.

Uygulama Adımları:

• Giriş ekranındayken Shift tuşuna basılı tutarak bilgisayarı yeniden başlat.
  • Açılan mavi menüde Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > Komut İstemi (CMD) yolunu izle.

CMD ekranı açıldığında şu komutları sırasıyla gir:

Kod:
icacls C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\Ngc /T /Q /C /RESET

Kod:
rd /s /q C:\Windows\ServiceProfiles\LocalService\AppData\Local\Microsoft\Ngc

Sonra bilgisayarı yeniden başlat. Windows, PIN verilerini bulamadığı için seni doğrudan Microsoft hesabı şifrenle giriş yapmaya yönlendirecektir. Açtıktan sonra Ayarlar kısmından yeni bir PIN oluşturabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…