Yer
ALANYA
Windows 11 kullanıyorum ve bir süredir Bluetooth sistemden tamamen kaybolmuş durumda. Bahsettiğim şey sadece görev çubuğundaki simgenin gitmesi değil; Aygıt Yöneticisi’nde Bluetooth başlığı dahi görünmüyor, sanki bilgisayarda hiç Bluetooth yokmuş gibi davranıyor sistem.

Ne yeniden başlatmalar, ne Windows sorun gidericiler, ne sürücü güncellemeleri işe yaradı. Aygıt Yöneticisi’nde "gizli aygıtları göster" seçeneğini aktif etmeme rağmen Bluetooth’a dair en ufak bir iz dahi yok.

Sistem geri yükleme yaptım, BIOS’a girdim, Bluetooth’un aktif olduğundan emin oldum. Donanımın fiziksel olarak devre dışı kalmadığını düşünüyorum çünkü bu cihazda daha önce çalışan bir donanım söz konusu ve BIOS seviyesinde açık görünüyor. SFC ve DISM komutlarını da çalıştırdım, sistem dosyalarını onardım ama yine sonuç alamadım.

Laptopun üretici sitesinden Bluetooth sürücülerini indirip yüklemeyi denedim, hatta bazılarını elle kurmayı da denedim. Ancak Windows, Bluetooth donanımını hiç tanımıyormuş gibi davranmaya devam ediyor. Intel’in kendi Driver & Support Assistant aracını bile denedim; o da Bluetooth bileşenine dair hiçbir şey görmüyor.

Üstelik cihazın Wi-Fi kısmı aynı çip üzerinden çalışmasına rağmen sorunsuz şekilde devam ediyor. Sadece Bluetooth kısmı "ölmüş" gibi. Harici bir USB Bluetooth adaptörü taktığımda ise her şey anında çalışıyor. Yani sorun Windows’un Bluetooth ile çalışamamasında değil, yalnızca kendi donanımını hiç görmemesinde.

Format atmak dahil her yöntem düşünüldü. Ancak sorunun donanımda mı yoksa Windows’un daha derin bir katmanında mı olduğu hâlâ belirsiz. Artık sistemde fiziksel bir bozulma mı var, yoksa Microsoft’un bir güncellemesi mi bu aygıtı uçurdu, emin değilim.

Bu noktada ne yapacağımı bilemiyorum. Aynı sorunu yaşayıp çözüme ulaşan biri olduysa ya da daha derin düzeyde bir çözüm bilen varsa, bir ışık yakmasını rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Guncel bir Linux Live ile boot edin. Fiziksel olarak arizali degilse, sorun yazilimdansa oradan calisacaktir. Bir de Windows USB’si ile kurulumu baslatin. Kurulum ekraninda beklerken Shift + F10 ile komut satiri acip devmgmt.msc ( aygit yoneticisi ) cagirin. Yeni Windows kurarsaniz gorup gormeyecegini ogrenmis olursunuz.

Son düzenleyen: Moderatör: