Hesenoff044

Uzman
Selam. Windows 11 kullanıcıları. Ben birden fazla konu açtım bana yardımçı olanlar şimdinden çok çok çok çok çok teşekkür ediyorum hepinize.

Şimdi soruya geçelim.
Windows 11 denetim masasındaki hızlı başlanğıç devre dışı yapılarsa ne tür sorunlarla karşılaşabilirim ve ne gibi avantajları var?

Yardımçı olursanız sevinirim. İyi günler.

Bilgisayar daha gec acilir ram boyutun kadar daha fazla depolama alanin olur. Baska bi sey olmaz.

SSD kullanıyorsanız, kapatınca öyle aman bir boot süresi uzaması yaşamazsınız. Avantajı olarak bilgisayar tam şekilde kapanır. Hızlı başlangıçın kapatmak ve yarattığı dosyalarınıda temizlemek için CMD'yi yönetici olarak açıp powercfg -h off komutunu kullanabilirsiz.

Windows'u önbelleğe kaydederek bir daha ki açılışında bilgisayarın daha hızlı açılmasını sağlar. Yeniden başlatma buna dahil değildir. Bu özelliği HDD kullanmıyorsanız tavsiye etmiyorum çok fazla soruna sebep oluyor.

Windows'u önbelleğe kaydederek bir daha ki açılışında bilgisayarın daha hızlı açılmasını sağlar. Yeniden başlatma buna dahil değildir. Bu özelliği HDD kullanmıyorsanız tavsiye etmiyorum çok fazla soruna sebep oluyor.
HDD kullanıyorum.

Selam arkadaşlar. Ben hızlı başlanğıç seçeneği devre dışı bıraktım. Bakalım ne sorunla karşılacağım.

@Astronotarda @Hasan Merkit Selam. Bu konuya yardımçı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Bu ayar zaten aslında kapatılması gereken bir ayar. Pek çok soruna sebep olabiliyor.

1- Disk ömrünü kısaltıyor.
2- SSD'ler zaten hızlı diskler, bu ayar olmasa da hızlı açılıyorlar.
3- Bazı bilgisayarlarda Windows yükseltmelerinde takılmalara sebep oluyor.
Kapatılmasında herhangi bir sakınca yok. Ben kurduğum anda kapatıyorum.

Bu ayar zaten aslında kapatılması gereken bir ayar. Pek çok soruna sebep olabiliyor.

1- Disk ömrünü kısaltıyor.
2- SSD'ler zaten hızlı diskler, bu ayar olmasa da hızlı açılıyorlar.
3- Bazı bilgisayarlarda Windows yükseltmelerinde takılmalara sebep oluyor.
Kapatılmasında herhangi bir sakınca yok. Ben kurduğum anda kapatıyorum.
Selam. Nasılsınız?
Ben dün hızlı başlanğıc özelliği kapattım.
Kapalı kullanırsam bir sorun teşkil eder mi? Kanıt için fotoğraf da atıyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20250504_102407.webp
    IMG_20250504_102407.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 49
Selam. Nasılsınız?
Ben dün hızlı başlanğıc özelliği kapattım.
Kapalı kullanırsam bir sorun teşkil eder mi? Kanıt için fotoğraf da atıyorum.
Hocam sonda yazdım zaten "Kapatılmasında herhangi bir sakınca yok".

Yalnız şunu söylemem lazım, 2025 yılında HDD kullanmak pek mantıklı değil. Özellikle Windows 11 SSD olmadığı zaman çok yavaş çalışıyor. SSD almayı düşünebilirsiniz bence.

Hocam sonda yazdım zaten "Kapatılmasında herhangi bir sakınca yok".

Yalnız şunu söylemem lazım, 2025 yılında HDD kullanmak pek mantıklı değil. Özellikle Windows 11 SSD olmadığı zaman çok yavaş çalışıyor. SSD almayı düşünebilirsiniz bence.

SSD alamıyorum çünkü, bütçem yetmiyor.
Hem de Azerbaycan'da SATA SSD satılıyor diye tükeniyor diye. Alamıyorum.