NqrkOz

Yetkin
Makaleler
6
Çözüm için teşekkürler. :) Edge ve WebView2'yi tamamen kaldırdım kendi adıma, aylardır da böyle kullanıyorum. Açıkçası bir zararını görmedim. Bazı Store uygulamaları da isteyebiliyor, kullanmadığımdan sorun yaşamadım.

Winutil script ile Edge removeable hale getirip o şekilde kaldırdım. Aynı şekilde Revo Uninstaller portable sürüm ile Advanced scan yaptırarak reg. Kalıntılarını vs. silerek de edgewebview ve Edge komple kaldırdım. Aylardır böyle kullanıyorum, bir zararını görmedim. WebView varken Search 7 işlem, yok iken 1 işlem. Bu bile benim için bir sebep açıkçası.
Hocam bilgili olduğunuz için öğrenmek adına sormak istiyorum, Edge ve bağlantılı her şeyi silmek sorun çıkartır mı? Ben mesela Windows kurulumunda hiç internete bağlamadan USB bellek ile herhangi bir tarayıcı kurulum dosyasını bilgisayara atıp kursam, sonra Edge ve ilişkili her şeyi silsem bir sorun yaşar mıyım? Teşekkürler.

Hocam bilgili olduğunuz için öğrenmek adına sormak istiyorum, Edge ve bağlantılı her şeyi silmek sorun çıkartır mı? Ben mesela Windows kurulumunda hiç internete bağlamadan USB bellek ile herhangi bir tarayıcı kurulum dosyasını bilgisayara atıp kursam, sonra Edge ve ilişkili her şeyi silsem bir sorun yaşar mıyım? Teşekkürler.

1 yıldır sorun yaşamadım, yaşayacağını çok sanmam. Ama bazı Store uygulamaları WhatsApp gibi, istiyor WebView'i. Bende Store kurulu, ''wsreset -i'' ile kuruyorsun LTSC'de. Aynı şekilde Winutil Script ile Edge Removable hale getirebiliyorsun ya da kökten silebiliyorsun. Birden fazla kullanım senaryosu var. Ben bir sıkıntı ile karşılaşmadım, güncel olarak RAM ve BIOS Tweak yapıp AAA oyunları oynuyorum. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsam senin de yaşayacağını pek sanmam. Boşta RAM temizliği sonrası 1.2 GB 25H2 LTSC'de RAM kullanımı mevcut, 65 işlem sayısı mevcut yine. Bunların güncel sistemlerde çok bir önemi yok, takıntı haline getirmeyin yine de. 1 FPS fazla versin diye yapılan adımlar değil, kısmen daha stabil %0.1 değerler için diyebiliriz. Onu da insan gözü algılaması zordur, programla ölçmen lazım CapFrameX gibi. Yani diyeceğim o ki takıntı haline getirmeyin, bir sıkıntı olmadan uzun süredir anlattığım senaryoda kullanım sağlıyorum AAA oyunlarda.

Daha iyi bile olur.

Sırf Edge yüzünden Linux'a geçtim o laneti kaldırıyorum bir bakıyorum geri yüklenmiş bir bakıyorum hava durumunda sorun yaşıyorum.

@Ayhan Dönmez, @NightWist, @GodOfWar
Galiba çalışsan servisler bunlar oluyor; EdgeCore, EdgeWebView, EdgeUpdate.

Ben Windows 11 24H2 IoT Emterprise LTSC kullandığım için zaten kendinden debloatlı, iki elin parmağı kadar program var fakat sadece ve sadece Edge'i nasıl hallederim diye düşünüyordum, uygulama olarak sildim, direkt bu yukarıda yazdığım servisleri, WebView2 vs. 3.parti bir program olmadan direkt basit bir Powershell ile veya kendim nasıl kapatabilirim ya da silebilirim? 3.parti tweak programlarını kullanmayı pek sevmem, kendim o işi çözmek isterim, zaten yaptıklarıda CMD veya Powershell'den bir komut, script girmek, bunu kendim inceleyerek yapmayı seviyorum.

@Ayhan Dönmez, @NightWist, @GodOfWar
Galiba çalışsan servisler bunlar oluyor; EdgeCore, EdgeWebView, EdgeUpdate.

Ben Windows 11 24H2 IoT Emterprise LTSC kullandığım için zaten kendinden debloatlı, iki elin parmağı kadar program var fakat sadece ve sadece Edge'i nasıl hallederim diye düşünüyordum, uygulama olarak sildim, direkt bu yukarıda yazdığım servisleri, WebView2 vs. 3.parti bir program olmadan direkt basit bir Powershell ile veya kendim nasıl kapatabilirim ya da silebilirim? 3.parti tweak programlarını kullanmayı pek sevmem, kendim o işi çözmek isterim, zaten yaptıklarıda CMD veya Powershell'den bir komut, script girmek, bunu kendim inceleyerek yapmayı seviyorum.
WinUtil kullanın.

Yaratmaz ama Store'dan nefix vs indirirsen Edge gerekli.
Uzun zamandır Edge'siz kullanıyoruz. Update vs sorun yasamadık.
sekilde "1" kurulmayacak demektir.

11.webp