Çatal

Uzman
Merhaba,

Bilgisayarıma Windows 11 yükledim. Zaten Windows 11 vardı ancak format attım. Format sonrasında müzik dinlerken veya oyun oynarken kulaklık takılıyken ses bir anda kesiliyor. Ses kesildiğinde kulaklığı çıkarıp tekrar takmam gerekiyor ya da bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor.

Kulaklıkta veya hoparlörde bir sorun yok. Ayrıca Linux dağıtımlarını da denedim ve bu sorunu hiç yaşamadım. Bu yüzden problemin Windows 11 kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Bilgisayarımın özellikleri:
  • Casper G770.
  • RTX 3050.
Bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bilgisayarıma Windows 11 yükledim. Zaten Windows 11 vardı ancak format attım. Format sonrasında müzik dinlerken veya oyun oynarken kulaklık takılıyken ses bir anda kesiliyor. Ses kesildiğinde kulaklığı çıkarıp tekrar takmam gerekiyor ya da bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor.

Kulaklıkta veya hoparlörde bir sorun yok. Ayrıca Linux dağıtımlarını da denedim ve bu sorunu hiç yaşamadım. Bu yüzden problemin Windows 11 kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Bilgisayarımın özellikleri:
  • Casper G770.
  • RTX 3050.
Bu sorunu yaşayan ya da çözümünü bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Teşekkürler.
Kulaklık sesi kaybı sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Sürücü Güncellemeleri:
- Başlat menüsüne sağ tıklayın ve "Aygıt Yöneticisi"ni seçin.
- "Ses, video ve oyun denetleyicileri" bölümünü genişletin.
- Ses kartınızı sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
- "Otomatik olarak güncellenmiş sürücü yazılımını ara" seçeneğini seçin.

2. Ses Formatını Değiştirin:
- Ses simgesine sağ tıklayın (görev çubuğunda).
- "Ses ayarları"nı seçin.
- "Aygıt özellikleri" altındaki "Özellikler" butonuna tıklayın.
- "Gelişmiş" sekmesine gidin.
- Farklı bir "Varsayılan biçim" seçin (örneğin, 16 bit, 44100 Hz) ve "Uygula" butonuna tıklayın.

3. Ses Aygıtlarını Kontrol Edin:
- Görev çubuğundaki ses simgesine sağ tıklayın.
- "Ses ayarlarını aç" seçeneğine tıklayın.
- "Aygıt özellikleri" bölümünde kulaklığınızı varsayılan olarak ayarladığınızdan emin olun.

4. Enerji Yönetimi Ayarları:
- Başlat menüsüne "Denetim Masası" yazın ve açın.
- "Donanım ve Ses" bölümüne gidin, ardından "Güç Seçenekleri"ne tıklayın.
- Kullanmakta olduğunuz güç planının yanındaki "Plan ayarlarını değiştir" seçeneğine tıklayın.
- "Gelişmiş güç ayarlarını değiştir"e tıklayın.
- "PCI Express" ve "Link State Power Management" seçeneklerini bulun ve "Kapalı" olarak ayarlayın.

5. Kullanıcı Hesabı Kontrolü:
- Sorunun kullanıcı hesabından kaynaklı olup olmadığını kontrol etmek için yeni bir kullanıcı hesabı oluşturun ve aynı sorunu yaşayıp yaşamadığınızı görün.

6. Windows Güncellemeleri:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik > Windows Update yolunu izleyin ve tüm güncellemeleri yükleyin.

7. Ses Sorun Gidericisini Kullanın:
- Ayarlar > Sistem > Ses'e gidin.
- "Ağ ve Ses Sorun Gidericisini Çalıştır" seçeneğini seçin ve talimatları izleyin.

Bu adımlardan biri sorununuzu çözebilir. Herhangi bir adımda sorun yaşarsanız veya daha fazla bilgi gerekir ise lütfen belirtin.