@1247 hocam teşekkürler cevabınız için.

Microsoft PC Manager'ı kullanırım fakat Windows ile birlikte açılışta başlamaz, ben programı kendim başlatmadığım sürece çalışmamakta. O şekilde ayarladım.

Bir kaç uzantı kullanıyorum, onları kontrol ettim.

1713588447719.webp

Chrome güncellemesi sonrası Techolay, Steam vb diğer sayfalar doğru ve tam biçimde yüklenmeye başladı. YouTube üzerinde arada thumbnail'sız videolar çıkıyor, bu da sanırım YouTube için kullandığım uzantılarla alakalı olmalı diye düşünüyorum. Bu sorun sadece YouTube üzerinde olacaksa mevcut uzantılarımı tutmak isterim.

Sizin farklı bir öneriniz olur mu? Teşekkürler.

Microsoft'un temizleme uygulamasından kurtulun. Yapmak için yapılmış bir yazılım olduğundan Microsoft'un uzun vadeli geliştireceğini sanmıyorum. Büyük ihtimalle görsel hataya da bu neden oldu. Çünkü ilk beta zamanları ben de denemiştim ve aynı sorunu yaşadım. Şu an ana odakları yapay zeka, bunu tüm sisteme yaymak ve Bing kullanımını artırmak.

Temizlik yazılımı kullanma ihtiyacı duyuyorsanız Bleachbit iş görür.

Ayrıca şu uzantıları kaldırın. Ublock Origin güncelleme sistemini geliştirdiğinden artık YT reklam görmeniz çok zor. Görseniz bile harici uzantı aramak yerine güncelleme beklemeniz daha mantıklı. Ayrıca bu kadar birbiri ile aynı işlevi yapan uzantılar hem tarayıcıyı yavaşlatır hem de garip sorunlara yol açar.

Kaspersky uzantısı ise güvenliği uzantıdan bağımsız sağlıyor ve kendi reklam, izleyici engelleme ayarı yetersiz. Ben de antivirüsünü kullanıyorum ama uzantıları tarayıcılardan kaldırdım. Diğer antivirüsler uzantıdan veri çekmek için güvenlik amaçlı zorluyor. Kaspersky'de böyle bir şey yok. Uzantı yüklenmeme ihtimali düşünülerek güvenlikleri tarayıcıya bağlı ayrı bir işlem ile sağlıyorlar. Yani arama sonuçlarında güvenlik simgesi, banka koruması vb. uzantı olmadan da kullanılıyor.

2024-04-20_07-58.webp

YouTube için tüm uzantıları kaldırınca CTRL+F5 yapın. CTRL+F5 ön belleği bozuk siteyi yeniden yükler.

@1247 teşekkürler hocam önerileriniz için. Bahsettiğiniz uzantıları kaldırdım.

PC Manager'a açıkçası bu sistemimde ihtiyacım yok. Sadece meraktan kurmuştum. Ofis laptopumda gömülü 8GB ram var, o sistemde PC Manager'ı kullanıyorum aktif bir şekilde. Ama o laptopta herhangi bir soruna yol açmamıştı.

BleachBit'i daha önce duymamıştım, ofis laptopumda denerim.

Başta ben de merak ettim. One Drive o leş arayüzüyle sunmuşlar. Arayüzden bir iğrenme geldi. Sonra temizlik falan yaptım ama tarayıcı kısmı sorun oluşturmuştu. Kullanmayı düşünüyorsanız da bahsettiğim gibi tarayıcıya etki eden temizleme işlemlerini yapmayın. Diğer geçici dosyaları sil ayarları vb. Windows'un içinde var.

Temelde yaptığı şey Ayarlar > Sistem > Depolama > Geçici dosyalar kısmını temizlemek. Onun dışında cidden arayüz olarak kötü, arka planda bomboş kaynak tüketiyor. Bu yöntemi kendiniz ayda bir yapsanız yeterli. Windows güncellemeleri dışında zaten geçici dosyalarda büyük bir şey birikmiyor.