Windows 11'de görüntü takılıyor

Shriena

Yetkin
Merhaba,

1 ay önce yeni bir bilgisayar satın aldım. Windows 10 yüklü olarak geldi ve görüntüyle ilgili bir sorun yaşadım. Genellikle arkada oyun açıkken bu sorun ortaya çıkıyor. Örnek vermem gerekirse, Techolay Sosyal'de gezerken bir konuya tıkladığımda görüntünün yarısı takılı kalıyor ve diğer taraflarda görüntü devam ediyor. Windows 11'e geçtim fakat sorun devam ediyor. Alt+Tab yaptığımda sorun çözülüyor fakat gerçekten rahatsız etmeye başladı. Sorunun kaynağını bilmiyorum bu sebeple buraya yazıyorum. Umarım donanımsal bir problem değildir. Aşağıya kısa bir video bırakıyorum; sorunu çok kısa bir şekilde gösteriyor ama bu durum sürekli oluyor. Hatta bu yazıyı yazarken bile bazen yazı yazmaya devam ediyor fakat görüntü takılı kaldığı için göremiyorum. Alt+Tab yaptığımda yazdığım yazı gözüküyor.

Videonun kalitesi için kusura bakmayın, telefondan çekmek zorunda kaldım.

Oyunlarda vs. bu sorunu yaşamıyorum. Yalan konuşmayacağım siz VRAM arızası dediğiniz için içime bir kurt düştü. VRAM arızasında daha çok çizikler ve görüntüde bozulma oluyor diye biliyorum. Bilgisayar yeni alındığı için bu kadar rahatsız oldum.

VRAM arızasından kastım Chromium tabanlı uygulamalar VRAM sızıntısı (ismi bu mu emin olamadım) yapıyor, direkt olarak bir arıza değil. Sorun yok yani, kusura bakmayın.

VRAM arızasından kastım Chromium tabanlı uygulamalar VRAM sızıntısı (ismi bu mu emin olamadım) yapıyor, direkt olarak bir arıza değil. Sorun yok yani, kusura bakmayın.
Yani ekran kartında bir sorun olması muhtemel değil yazılım kaynaklı diyorsunuz değil mi ? Ben yine de bir temiz kurulum atıyorum şu an denemek amaçlı.

Yani ekran kartında bir sorun olması muhtemel değil yazılım kaynaklı diyorsunuz değil mi ? Ben yine de bir temiz kurulum atıyorum şu an denemek amaçlı.
Yazılım kaynaklı ama tarayıcıyı değiştirmediğiniz sürece sorun devam eder gibi. Formata pek gerek yoktu ama. İsterseniz OCCT testi yapın, tam olarak anlarız sorunu.

Yazılım kaynaklı ama tarayıcıyı değiştirmediğiniz sürece sorun devam eder gibi. Formata pek gerek yoktu ama. İsterseniz OCCT testi yapın, tam olarak anlarız sorunu.
Formatı attım. Sürücüleri kurduktan sonra yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…