KomodoDragon499

Üyecik
Kullandığım dizüstü bilgisayar: https://www.epey.com/laptop/hp-pavilion-15-bc017nt-1bv33ea.html
Bilgisayarda işlem yaptığım zaman (kutucukları işaretlediğimde, bir metinin bir kısmını fare ile işaretleyip boş bir alana tıkladığımda bazen sağ tık yaptığım zaman vs.) Anlık ve çok kısa süren (göz açıp kapayıncaya kadar) ekran kararıp hemen geri geliyor.
Driverlar güncel, DISM ve scan /now yaptım, güç planı dengelideydi yüksek performans ve nihai performans ile değştirdim ama bunların hiçbiri sorunumu yine de çözmedi.
Video vs. izlerken yani işlem yapmadığımda olmuyor bu sorun.
Eskiden Windows 10 kullanırdım onda böyle bir sorun yaşamadım ama desteği yakında biteceği için Windows 11'e geçtim. 1 haftadır Windows 11 kullanıyorum. Bu sorun ilk format attığım zaman oluyor muydu hatırlamıyorum ama 4-5 gündür yaşıyorum. Windows 10 yaptığım ayarların aynısını Windows 11'de de yaptım.
Daha açıklayıcı olması için bir örnek vereyim:

1751797441604.webp

Buradaki kutucuklara tıkladığım zaman yaşıyorum bazen 2-3 tıklamada bir bazen de 10-15 tıklama bir oluyor.

Kullandığım dizüstü bilgisayar: https://www.epey.com/laptop/hp-pavilion-15-bc017nt-1bv33ea.html
Bilgisayarda işlem yaptığım zaman (kutucukları işaretlediğimde, bir metinin bir kısmını fare ile işaretleyip boş bir alana tıkladığımda bazen sağ tık yaptığım zaman vs.) Anlık ve çok kısa süren (göz açıp kapayıncaya kadar) ekran kararıp hemen geri geliyor.
Driverlar güncel, DISM ve scan /now yaptım, güç planı dengelideydi yüksek performans ve nihai performans ile değştirdim ama bunların hiçbiri sorunumu yine de çözmedi.
Video vs. izlerken yani işlem yapmadığımda olmuyor bu sorun.
Eskiden Windows 10 kullanırdım onda böyle bir sorun yaşamadım ama desteği yakında biteceği için Windows 11'e geçtim. 1 haftadır Windows 11 kullanıyorum. Bu sorun ilk format attığım zaman oluyor muydu hatırlamıyorum ama 4-5 gündür yaşıyorum. Windows 10 yaptığım ayarların aynısını Windows 11'de de yaptım.
Daha açıklayıcı olması için bir örnek vereyim:

Eki Görüntüle 160914

Buradaki kutucuklara tıkladığım zaman yaşıyorum bazen 2-3 tıklamada bir bazen de 10-15 tıklama bir oluyor.
Bu tür bir ekran kararması sorununu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Güç Yöneticisi Ayarlarını Kontrol Edin:
- Denetim Masası'na gidin.
- "Güç Seçenekleri"ni açın.
- Aktif güç planınızı "Özel" ayarlara geçirin ve "Gelişmiş güç ayarları" kısmında "Ekran" bölümündeki "Ekranın kapalı kalma süresi" ve "İşlemci güç yönetimi" ayarlarını kontrol edin.

2. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
- Aygıt Yöneticisi'ni açın.
- "Ekran kartları" kısmını genişletin.
- Ekran kartınıza sağ tıklayın ve "Sürücüyü güncelle" seçeneğini seçin.
- En son sürücülerin yüklü olduğundan emin olun.

3. Ekran Yenileme Hızı Ayarlarını Kontrol Edin:
- Ekran ayarlarına gidin.
- "Gelişmiş ekran ayarları"na tıklayın.
- Yenileme hızının doğru ayarlandığından emin olun; genellikle 60Hz veya daha üzeri olmalıdır.

4. Windows Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik bölümüne gidin.
- "Güncellemeleri kontrol et" seçeneğini tıklayın ve eksik güncellemeleri yükleyin.

5. Ekran Çözünürlüğünü ve DPI Ayarlarını Kontrol Edin:
- Ekran ayarlarına gidin.
- Çözünürlüğü ayarlayın ve DPI ayarlarını %100 olduğundan emin olun.

6. Grafik Uygulama Ayarlarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızda kullanılan grafik yazılımlarını (örneğin, NVIDIA veya AMD) kontrol edin; gereksiz ayarları devre dışı bırakın.

7. Hızlandırılmış Donanım Ayarlarını Devre Dışı Bırakın:
- Kullandığınız uygulamalarda (örneğin web tarayıcılarında) hızlandırılmış donanım özelliğini devre dışı bırakın; bu bazen ekrandaki kararmaların önüne geçebilir.

8. BIOS'u Güncelleyin:
- BIOS'un en son sürümünü indirip kurmayı düşünün; bazen bu sorunlara çözüm olabilir.

Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik ayrıntı (örneğin ekran kartı modeli, kullanılan yazılımlar vb.) paylaşırsanız, daha fazla yardımcı olmaya çalışabilirim.